註冊 登入

[其他] 「檔案救亡軟件大全」適合還原:記憶卡、硬碟~格式化、誤刪檔案 (2016年更新)

好多謝你分享!
謝謝

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我試用好幾介紹software,但是不成功,只可將DELETE PHOTO RECOVER
my problem is ==>>  sd card 放在相機可以睇到拍下photo, but my 2 card readers can't read the sd card and say need to FORMAT
i want to retrieve photo.  NOW what can i do?
please help.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wkchan_nt 於 2007-2-15 05:46 PM 發表
我試用好幾介紹software,但是不成功,只可將DELETE PHOTO RECOVER
my problem is ==>>  sd card 放在相機可以睇到拍下photo, but my 2 card readers can't read the sd card and say need to FORMAT
i want to retrieve photo.  NOW what can i do?
當然不成功啦, 帖中介紹o既軟件係專供「還原」記憶卡內「誤刪o既檔案」你係 Card Reader 讀唔到張卡...唔係卡內o既檔案流失, 所以D軟件係起唔到作用。至於你o既問題...若確定 Card Reader 冇壞而讀唔到張卡, 唯有用 USB 將部相機連接到電腦~過相囉。(☆勿忘先裝跟機 USB Driver 及過相軟件)

回覆 引用 TOP

TKS a lot ar..

回覆 引用 TOP

回覆 #2 黃金牌 的帖子

very very good job!

回覆 引用 TOP

多謝!!

回覆 引用 TOP

簡直係救人一命...thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kobeMKII 於 2007-3-6 12:04 AM 發表
簡直係救人一命...thanks
言重言重...多謝捧場。

回覆 引用 TOP

上一次我借左朋友個相機..
gum我番屋企lum住用個card reader來開番啦,,
拒就read唔到,,
宜家我問我個朋友借番個相機,..拒就話"記憶卡錯誤"
gum我可以點呢???

好緊要架我個d相,,
可以點算啊!!!!!

唔該幫下我!!!!!

回覆 引用 TOP

唔該!!!有沒人可以幫下我啊,,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hadrosaurs 於 2007-3-6 04:20 PM 發表

上一次我借左朋友個相機..
gum我番屋企lum住用個card reader來開番啦,,
拒就read唔到
,,
宜家我問我個朋友借番個相機,..拒就話"記憶卡錯誤"
gum我可以點呢???
#1#2 所提供o既~全部都係救卡軟件
問題係你張卡根本都讀唔到...冇得攪喎。

回覆 引用 TOP

delete同format不同format冇德救

回覆 引用 TOP

之前淨係識用Digital Photo Recovery,
http://www.photosrecovery.com/
而家可以試多幾個,謝謝分享。

Digital Photot Recovery 幾好用,試過有一次救番張咭,發覺再之前己 format 的相片都見得到,意料之外。
不過救咭時間頗長,其它的 programme唔知使唔使咁耐。 約2G 要大概三四過鐘。

回覆 引用 TOP

回覆 #104 hadrosaurs 的帖子

http://www.artplus.hr/adapps/eng/downloads.htm

試多幾過 software, 咪放棄,努力。

回覆 引用 TOP

回覆 #1 黃金牌 的帖子

thanks alot,黃金牌兄

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。