註冊 登入

[其他] 「檔案救亡軟件大全」適合還原:記憶卡、硬碟~格式化、誤刪檔案 (2016年更新)

引用:
原帖由 siusiua 於 2010-4-26 11:42 AM 發表

更新.我用Smart Data Recovery V3.9 繁體中文免安裝版 搵到我d相film~我禁還原.佢要要有授權p.w

點解法????有邊d係free???

FinalData V2.0 繁體中文企業免安裝版要公司no.又係唔得...
Smart Data Recovery 內含「免安裝註冊」破解登錄檔及「產品註冊碼」
FinalData V2.0 亦一樣內含「產品註冊碼」啦,你是否好少接觸軟件呀?
邊 D 免費、邊 D 收費、邊 D 免安裝~已清楚註明喇喎
用 Digital Image Recovery V1.47 多國語言版啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
5該我想問甘cd呢..??

回覆 引用 TOP

當然要多謝樓主慷慨既提供..........thanks a lot

個人覺得Power Data Recovery V4.1.2 繁體中文免安裝版比較好用,

一開初用都係FinalData繁體中文企業破解版只顯示返找回d mp3,
,之後發現d mp3,被分開一段段,唔知想點 另外有d歌無左,仲有d相掃唔到

用Power Data Recovery V4.1.2 繁體中文免安裝版再試,
可以找回d原整資料,雖然d名同FinalData一樣都係會無左

不過最重是可以還原返原整既資料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YANKI=) 於 2010-4-30 10:04 PM 發表

5該我想問甘cd呢..??
光碟?! ...
引用:
原帖由 sheep_chow 於 2010-5-1 05:14 PM 發表

當然要多謝樓主慷慨既提供..........thanks a lot
個人覺得Power Data Recovery V4.1.2 繁體中文免安裝版比較好用,
其實跟住D「
」(熱門指數) 去試用就冇衰啦

回覆 引用 TOP

唔該救下我個harddisk同d 相同影片

1.我個640G harddisk有些問題,於是重裝window xp,是升級那一種,但係裝裝下hang機,於是再boot機就要format先可以重裝,於是我搵隻window98試下可唔可以描下個harddisk,點知重衰,竟然format我個harddisk(我見到甘既情況,即刻熄機,都format左幾百m),想問下個harddisk 既data可唔可以救番?format既部份有無得救?(我都唔知果個位有無data),我原來有partition,而家一boot機就要format重裝,點辨?而家係bios就睇到個harddisk,入到desktop就睇唔到(我用了另外一個harddisk 做master),總之好煩。
2.我張sd card short左,我搵到個程式復原番所有相同影片,但係相就睇,到,影片點都無程式開到,幫下我,唔該!

回覆 引用 TOP

我想問下
我用相機拍左d片[用SDHC卡]
拎左張卡出黎發現有d片唔見左[有d仲o係度]
我再插番入相機都係唔見..
有冇得救番??

if有...要點做

thzzzzzzzz

回覆 引用 TOP

我前兩日借左朋友張SD Card返屋企, 諗住抄返d相落我部電腦度, 我插落card reader時都無問題, 裡面都顯示左有二月, 四月同五月三個folders, 之後諗住抄d相出來時, 佢淨係read到二月同四月的相, 而我一click五月個folder時, 佢就話要我format個driver, 我梗係唔敢亂咁format啦, 之後我再click五月個folder睇下佢裡面的size時, 發現裡面的size係0, 即係無野!!! 我都唔知咩野事?? 之前未插部電腦係部相機都仲睇到所有相, 而家插完落部電腦五月份影過既相就一張都無晒!!! 問題係我張咭又唔係read唔到, 只係read唔到五月份的相, 而家張咭再插返落部相機度就話記憶咭錯誤!!! 想問下大家有咩辦法??? 我好想拎返五月份的相出黎!!! 同埋究竟我format唔format張咭好?? 我怕format完仲難救, 所以而家咩野都唔敢整佢, thanks a lot 呀!!!!

回覆 引用 TOP

樓主, 真係救命呀!! 我睇返之前的文章, 依你所講我張咭係不能讀取, 所以我format一次張咭, 之後再recover, 都係recover唔到我五月份個folder的相, 已經用左幾個software都唔得呀!!! 一張都recover唔到, 咁係咪即係一定死左唔得喇??? 其實究竟係咩野原因會咁呢?? 我怕下一次會有同類事情發生呀, help~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supertel 於 2010-5-17 11:35 AM 發表

樓主, 真係救命呀!! 我睇返之前的文章, 依你所講我張咭係不能讀取, 所以我format一次張咭, 之後再recover, 都係recover唔到我五月份個folder的相, 已經用左幾個software都唔得呀!!! 一張都recover唔到, 咁係咪即係一定死左唔得喇???  
冇錯...張咭不能讀取~執行格式化是必需的
PhotoRecovery V3.5.6.6 官方零售版
Digital Image Recovery V1.47 多國語言版
有冇試過用呢兩款軟件還原?
若用呢兩款軟件都還原唔到 = 我都幫你唔到

回覆 引用 TOP

回覆 549# 的帖子

兩隻software都試過喇, 都係唔得呀!!! 究竟點解無啦啦會咁架?? 咁我仲用唔用呢張咭好呀??

回覆 引用 TOP

回覆 549# 的帖子

樓主, 原來我今日未試過用PhotoRecovery V3.5.6.6 官方零售版, 頭先岩岩用, 諗住試完唔得都放棄, 點知成功得左呀!!! 今日試左好多個都唔得呀, 好彩樓主你及時出現提點我咋, 好多謝你呀!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supertel 於 2010-5-17 11:35 PM 發表

究竟點解無啦啦會咁架?? 咁我仲用唔用呢張咭好呀??
請參考 #501
引用:
原帖由 supertel 於 2010-5-18 12:27 AM 發表

樓主, 原來我今日未試過用PhotoRecovery V3.5.6.6 官方零售版, 頭先岩岩用, 諗住試完唔得都放棄, 點知成功得左呀!!! 今日試左好多個都唔得呀, 好彩樓主你及時出現提點我咋, 好多謝你呀!!!

恭喜恭喜...唔洗客氣。

回覆 引用 TOP

唔小心DELETE左相機D相

我按錯制delete 張咭d相同video有冇方法修復
我真係好想要番
樓主可否幫幫忙

lopikman890@yahoo.com.hk

回覆 引用 TOP

唔該救下我個harddisk同d 相同影片1.我個640G harddisk有些問題,於是重裝window xp,是升級那一種,但係裝裝下hang機,於是再boot機就要format先可以重裝,於是我搵隻window98試下可唔可以描下個harddisk,點知重衰,竟然format我個harddisk(我見到甘既情況,即刻熄機,都format左幾百m),想問下個harddisk 既data可唔可以救番?format既部份有無得救?(我都唔知果個位有無data),我原來有partition,而家一boot機就要format重裝,點辨?而家係bios就睇到個harddisk,入到desktop就睇唔到(我用了另外一個harddisk 做master),總之好煩。
2.我張sd card short左,我搵到個程式復原番所有相同影片,但係相就睇,到,影片點都無程式開到,幫下我,唔該!

我睇番之前對答,真係多謝樓主介紹,我係網上下載左40幾套軟件掃個640G harddisk,其中power data recovery最好用,雖然未真正攞番d檔案,但係睇到起碼9成資料係度,重比你即時睇到相同影片(唔超過10m),資料好足,亂碼少,至於format既位,有時間我又會用第二隻軟件試下,最後我又攞佢黎掃下張16G SD 壞CARD,都攞番所有影片出黎(雖然都係睇唔到CHK.檔,但係同係dos攞出黎都一樣)買30日用都唔貴,真係多謝晒!另外有隻Bad Copy 都好用,不過本身行緊window既harddisk要有空間,因為掃緊檔案時,佢都係save緊救出黎檔案。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funmating 於 2010-6-2 11:32 PM 發表

其中 power data recovery 最好用
........................................................................
........................................................................
買30日用都唔貴, 真係多謝晒!
#2 都有提供「Power Data Recovery V4.1.2 繁體中文免安裝版」點解要嘥錢去購買30日用呀?!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。