[其他] 「檔案救亡軟件大全」適合還原:記憶卡、硬碟~格式化、誤刪檔案 (2016年更新)

復寫了可不可以求得返,這相好重要

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ken117702 於 2010-7-28 09:41 PM 發表

復寫了可不可以求得返,這相好重要
無可能

回覆 引用 TOP

我有張8GB卡內有500MB左右的相, 但所有照片無論在相機/電腦上都無法讀取, 電腦話檔案似乎已損壞或已損毀...
我嘗試過Digital Image Recovery & Digital Photo Recovery, 兩個software 都幫我嘔番左7gb幾既野出黎, 但係呢7gb幾既野又唔包括損毀左果堆, 一去到果堆就係咁彈錯誤
請問樓主有冇咩方法可以修復番果堆開唔到既相呢......? 麻煩哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 7domo 於 2010-8-1 11:51 AM 發表

我有張8GB卡內有500MB左右的相, 但所有照片無論在相機/電腦上都無法讀取, 電腦話檔案似乎已損壞或已損毀...
我嘗試過Digital Image Recovery & Digital Photo Recovery, 兩個software 都幫我嘔番左7gb幾既野出黎, 但 ...
好明顯檔案已經損毀了...冇得救
即管試埋呢個~PhotoRecovery V3.5.6.6 官方零售版

回覆 引用 TOP

我今日諗住從相機的 sd card copy 幾張相入屋企人的手機的 micro sd card 中,
同一時間插入 sd card 同 micro sd card 入 card reader . . . . . . 點知, SD Card 內的野無哂 . . . . ,.
我個 card reader 係 magic pro 的內置式.....

回覆 引用 TOP

回覆 590# 的帖子

Digital Image Recovery V1.47
Recuva - File Recovery
Power Data Recovery V4.1.2

回覆 引用 TOP

我張8gb card本身好地地的, 但突然read唔到, 仲出現the disk in drive E is not formatted. do you want to format it now?
我而家唔敢亂按呀, IT一句話: 冇得救, 死咭
咁我點算呀, 好多重要相響入面, 但試左三個reader&四部腦都係出現呢句野
樓主樓主, 救命呀 /__\

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大肥小肥 於 2010-8-4 12:20 PM 發表

我張8gb card本身好地地的, 但突然read唔到, 仲出現the disk in drive E is not formatted. do you want to format it now?
我而家唔敢亂按呀, IT一句話: 冇得救, 死咭
咁我點算呀, 好多重要相響入面, 但試左三個r ...
我睇返d舊post話要format, 咁我就按format, 點知出現呢句:
Window is unable to complete the format, the card in drive E cannot be formatted.

WUW~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大肥小肥 於 2010-8-4 01:29 PM 發表

我睇返d舊post話要format, 咁我就按format, 點知出現呢句:
Window is unable to complete the format, the card in drive E cannot be formatted.

WUW~~~
大件樹...死卡
試下放入部 DC 度 format

回覆 引用 TOP

樓主大人,各位ching~ 我o岩o岩係部電話memory到唔小心delete o左個file... 佢淨係可以係電話附帶個software 先開到…係咪救唔返ga la?? ~>.<~
thanks thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金牌 於 2010-8-4 09:39 PM 發表

大件樹...死卡
試下放入部 DC 度 format
wuw~~試左了, 唔俾禁個format掣
朋友叫我拎出去俾人整, 但要$1000, 嗚, 點解會咁咖
仲有咩方法可以format張咭啊?

回覆 引用 TOP

師兄, 成部機跌咗落地散開, 除左粒電池, 有乜軟件還原 .

心急人...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zhengpan 於 2010-8-11 01:22 AM 發表

師兄, 成部機跌咗落地散開, 有乜法子還原 .

心急人...
呢位哥仔...好面善喎
你意思係想將「跌散左部機」還原 (一部新機)?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zhengpan 於 2010-8-11 01:22 發表

師兄, 成部機跌咗落地散開, 除左粒電池, 有乜軟件還原 .

心急人...
p.s.  係軟件呀.....唔係軟野 [ 即係銀紙] . 我係窮光蛋乙名.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。