• 瀏覽: 14,783
  • 回覆: 14
  • 追帖: 2
我屋企部三星用左10幾年終於打柴
我想問買三星Q61C好定TCL C645好,
想買43吋,
求指教

如果樓主介意售後服務,就唔好買 TCL。TCL 售後服務好多劣評

引用:
原帖由 今休珍 於 2023-12-7 18:55 發表

想買43吋,
求指教
呢個時勢唔使問啦,tcl一定冇錯啦!

引用:
原帖由 38014804 於 7/12/2023 22:35 發表

如果樓主介意售後服務,就唔好買 TCL。TCL 售後服務好多劣評
泡菜都唔見得好好多吖

樓主咁好彩,部三星可以用十幾年,但下一部就未必咁好彩

引用:
原帖由 38014804 於 2023-12-7 22:35 發表

2個牌子既售後服務都係海軍鬥水兵

引用:
原帖由 gerson161 於 2023-12-9 16:02 發表

樓主咁好彩,部三星可以用十幾年,但下一部就未必咁好彩
我部機10幾年前買40吋要萬幾蚊,所以都想買番三星諗住可以耐用D,但TCL平D,所以現在還心大心細

買3星啦!咪買貴晒TCL...

引用:
原帖由 今休珍 於 2023-12-11 13:47 發表

我部機10幾年前買40吋要萬幾蚊,所以都想買番三星諗住可以耐用D,但TCL平D,所以現在還心大心細
十幾廿年前第一代泡菜機, 可能因為要同日本機競爭, 質素反而好, 我第一部LG, 26吋韓國製造, 都要5千幾, 用左好多年.
後來大裝修後, 換左部43吋, 只係4千幾, 用5-6年就出問題
所以而家已經唔可以用以前既經驗判斷, 而家既電視機, 廠家既策略是玩新款, 玩功能, 而不是耐用
好彩既, 用5-6年就夠期, 唔好彩既岩岩過保用期就打柴

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2023-12-12 10:22 發表

十幾廿年前第一代泡菜機, 可能因為要同日本機競爭, 質素反而好, 我第一部LG, 26吋韓國製造, 都要5千幾, 用左好多年.
後來大裝修後, 換左部43吋, 只係4千幾, 用5-6年就出問題
所以而家已經唔可以用以前既經驗判斷, 而家既電視機, 廠家既策略是玩新款, 玩功能, 而不是耐用
好彩既, 用5-6年就夠期, 唔好彩既岩岩過保用期就打柴
我部陳列品LG27吋十年前買用到家下仲用緊

Sony

三星遙控吾掂!!!

引用:
原帖由 今休珍 於 2023-12-7 18:55 發表

想買43吋,
求指教
東芝或聲寶,如何?

Toshiba 不錯,平,剛剛買65寸$8000,用左兩個星期。

引用:
原帖由 今休珍 於 2023-12-11 13:47 發表

如要耐用,為何不買panasonic, 又有最長保養

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]