• 瀏覽: 29,937
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
+2
部電視個mon死左
之前係豐澤買左個延長保養
咁就維修啦
月頭3號打過去call維修
接call個個話5日內會有人call我約時間
5日之後打去催
每次都話只可以係系統度落notes幫我追
之後仲搞辯話5日係5個工作天
Fine
咁我咪每日remind你地
終於星期二打左黎
一開始話直接搵人黎收走我部電視入廠整
真係想當我水魚咁劏
咁我緊係話搵人產黎check左機先同確認係咪過左保養同報價先
佢就應承星期五過黎
仲俾個一點至六點既時間我
Fine 我傷緊休養緊大把時間
起碼你俾到個期我先
到左星期五
由下午等到天黑
六點都未見影未見電話
咁咪打去call我個個人個電話
一開始唔通
隔一陣打去通左唔聽
打多幾下通左cut線
最後接聽唔出聲
點解可以咁瀨皮咁冇交帶
你同我講忙黎唔到都叫有個交代
以後唔會再買tcl
更加唔會買咩延長保養
貼錢買難受

佢哩個牌子,面板冇咩嘢。但用料就將貨就價啦。
所以九成九又又又係壞燈條。 趁仲有保快整。
🙃
https://youtu.be/ufSRGuE5e3U?feature=shared

這間公司保養出名差.

售後跟唔上,好難有番頭客

電器同電子產品我只買歐美日韓牌子

呢度有邊個品牌冇俾人鬧過養

引用:
原帖由 water1823 於 2023-11-17 20:39 發表

部電視個mon死左
咁就維修啦
5日之後打去催
Fine
終於星期二打左黎
真係想當我水魚咁劏
咁我緊係話搵人產黎check左機先同確認 ...
我早年多已說T C L機同維修都正仆街。差到你唔信。果時一班人話用緊好好冇事,又話我打手,果時己叫人唔好買。。。

大大 會不會 買咗 QC失敗貨, 退貨 或 重新包裝 的 舊貨??
真是 全新 未開箱 的 新貨??
(有人 偷偷 入屋 換走 咗 隻 新電視? )
真是 無人攪過 的 原廠 新貨 不應該 太快壞!

引用:
原帖由 water1823 於 2023-11-17 20:39 發表

部電視個mon死左
咁就維修啦
5日之後打去催
Fine
終於星期二打左黎
真係想當我水魚咁劏
咁我緊係話搵人產黎check左機先同確認 ...
其實個個牌子都係咁...買電視預佢睇2年扔掉...接受唔到就用電腦上網睇算...或者家下好多人用手機睇唔買電視...

附件

TCL reply.png(18.27 KB)

TCL reply.png

從來唔買保養 

買了幾耐?

真係千其唔好買呢個品牌電視
7月尾送貨
因裝修到9月中先拆箱裝機
著機已經出現紫色線
話會安排換機
10月6日 話向公司申請換機,大約10月中會可以
10月17日查詢 話運輸果邊會聯絡我,大約10月25日會聯絡我
11月3日查詢 又話未返貨,未得,需再等待兩至三個星期,大約11月20日
11月21日,冇確實日子,再幫你催,答案就係咁
啲客服已經比呢間公司馴服到馴晒,應該產品質素差嘅問題,都習慣比客鬧,因為佢地嘅客服答案係冇答案比你,只識講 幫你追,多謝你意見 會備註記錄,所以有問題打去問都唔會解決倒客戶問題,只會提升客戶腎上腺,所以打算買電視嘅話,千其要三思,唔好聽啲sales講到點好點抵買,買咗包你後悔兼一肚氣,新機買一著機已經有問題,一拖再拖再三拖都唔會解決到問題,亦冇確實答案比你,垃圾到唔垃圾嘅售後服務。

引用:
原帖由 ecmw 於 2023-11-21 17:20 發表

真係千其唔好買呢個品牌電視
7月尾送貨
因裝修到9月中先拆箱裝機
著機已經出現紫色線
話會安排換機
10月6日 話向公司申請換機,大約10月中會可以
10月17日查詢 話運輸果邊會聯絡我,大約10月25日會聯絡我
11月3日查詢 又話未返貨,未得,需再等待兩至三個星期,大約11月20日
11月21日,冇確實日子,再幫你催,答案就係咁
啲客服已經比呢間公司馴服到馴晒,應該產品質素差 ...
咁嘅服務, 買水貨無咁嬲!  

一早叫左你地跟我買架啦!千4蚊一部55吋4K 電視仲保麥 Q 養呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]