• 瀏覽: 14,707
  • 回覆: 24
+2
唔知點解個畫面好暗,HDR問題?
但唔見有得關?
佢小米盒子AUTO畫質係1080P 60hz
會暗

我調到4K 60hz會光返,但係重開盒子後又會跌返去1080P 60hz

有無咩方法搞到?

改咗 4K 60Hz 後,有冇得 save? 如果冇得俾你 save 而重開還完 2K 60Hz,那就是 bug。
我考慮買這盒子,依家要睇清楚一d

引用:
原帖由 38014804 於 2023-9-6 17:14 發表

改咗 4K 60Hz 後,有冇得 save? 如果冇得俾你 save 而重開還完 2K 60Hz,那就是 bug。
我考慮買這盒子,依家要睇清楚一d
唔係好覺有save字眼

另外係咁斷wifi 5G
而家用2.4G

買盒子不如買部迷你電腦。

引用:
原帖由 yeungph 於 2023-9-6 17:45 發表

買盒子不如買部迷你電腦。
比家人用,電腦太複雜,佢地更難操作,要細又要搵位擺

引用:
原帖由 alhfy 於 2023-9-6 17:15 發表

唔係好覺有save字眼

另外係咁斷wifi 5G
而家用2.4G
冇 ethernet 是小米盒子 S2 失敗之處

引用:
原帖由 alhfy 於 2023-9-6 16:34 發表

唔知點解個畫面好暗,HDR問題?
但唔見有得關?
佢小米盒子AUTO畫質係1080P 60hz
會暗

我調到4K 60hz會光返,但係重開盒子後又會跌返去1080P 60hz

有無咩方法搞到?
我冇你個問題喎!只要著咗Auto switch to best resolution,就OK。

引用:
原帖由 YY_天才 於 2023-9-8 19:13 發表

我冇你個問題喎!只要著咗Auto switch to best resolution,就OK。
我開返HDMI2.0,搞好咗

引用:
原帖由 alhfy 於 2023-9-8 19:33 發表

我開返HDMI2.0,搞好咗
點開番 HDMI2..0? 盒子同電視都冇得 set

引用:
原帖由 38014804 於 2023-9-10 11:34 發表

點開番 HDMI2..0? 盒子同電視都冇得 set
我入咗盒子後,用電視搖控入設定

引用:
原帖由 alhfy 於 2023-9-10 11:35 發表

我入咗盒子後,用電視搖控入設定
明白,謝謝

請問你哋小米盒子2,搖控power制按左有無得開關,同埋按十 一鍵有冇反應或顯示

附件

e7475b6157fad6c0827cf17079c1ad1.jpg(198.13 KB)

引用:
原帖由 千年之蘭陵王 於 2023-9-24 11:27 發表

請問你哋小米盒子2,搖控power制按左有無得開關,同埋按十 一鍵有冇反應或顯示
重新連接搖控,唔跟足連接時調下大細聲,可以連調聲都無反應

咁即係你可以調到大細聲嗎,power掣開同關都做唔到

引用:
原帖由 千年之蘭陵王 於 2023-9-24 11:46 發表

咁即係你可以調到大細聲嗎,power掣開同關都做唔到
我無問題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]