• 瀏覽: 22,193
  • 回覆: 43
+3
我諗定係時候買返架電視機,但我又不知什麼牌子好。請指教一下

平就TCL韓日系就買四大品牌

TCL 個個最新嘅網上廣告好正嘅, 你有冇睇呀

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2023-8-13 09:06 發表

TCL 個個最新嘅網上廣告好正嘅, 你有冇睇呀
咪引誘左我啦

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2023-8-13 10:16 發表

咪引誘左我啦
我叫你睇下tcl 喺網上買電視嗰個最新嗰個廣告呀, 成個廣告拍攝得好正呀, 好好睇呀只可惜喺網上面先睇到。 你講開電視我叫你去睇下咋嘛 咁樣都叫人有你呀

引用:
原帖由 肥佛 於 2023-8-13 08:47 發表

平就TCL韓日系就買四大品牌
甚麼四大品牌 ? 你青槐樓屋企幅電視牆有冇四大品牌 ? 最大幾多吋 ?

附件

20201012_8bcf7cf330790ac58a2cWFQSbkko1c0S.jpg(69.23 KB)

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2023-8-13 01:24 發表

我諗定係時候買返架電視機,但我又不知什麼牌子好。請指教一下
東芝電視其實就係海信,因早已被收購。

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2023-8-13 10:19 發表

我叫你睇下tcl 喺網上買電視嗰個最新嗰個廣告呀, 成個廣告拍攝得好正呀, 好好睇呀只可惜喺網上面先睇到。 你講開電視我叫你去睇下咋嘛 咁樣都叫人有你呀
所以我才開始留意TCL, 應該不錯

引用:
原帖由 Oncology 於 2023-8-13 11:03 發表

東芝電視其實就係海信,因早已被收購。
我唔知添。又長智識了

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2023-8-13 11:07 發表

我唔知添。又長智識了
要求唔太高,海信都唔差嘅,我大佬國內住,買左個海信,10年都未壞,信得過嘅。

引用:
原帖由 Oncology 於 2023-8-13 11:13 發表

要求唔太高,海信都唔差嘅,我大佬國內住,買左個海信,10年都未壞,信得過嘅。
TCL 呢?好似係惠州起家的

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2023-8-13 11:15 發表

TCL 呢?好似係惠州起家的
TCL全球出貨量長期佔頭3位, 性價比冇得輸, 當然你不能跟大牌子旗艦機比, 佢地唔係走呢條路線。
我自己房間都有一部TCL,幾年都仲精精神神。

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2023-8-13 11:06 發表

所以我才開始留意TCL, 應該不錯
網上面有大量reviews,我都係睇睇埋埋先決定試用這品牌,mini-led 亮度真係冇得輸,100%全幕閒閒地都500以上流明,25%就1000以上流明係基本,非常適合香港大大隻窗明亮客廳使用,同埋佢塊面板係自己TCL華星光電生產,其他廠牌都係同佢攞貨,當然比較平靚正

Review: 65C845 (C845-SERIE) LCD LED TV

https://allhomecinema.com/review ... -tv/?id=49231720944

TCL C835 Review - Cheaper Mini LED TV That Beats Samsung & Sony in This Important Area!
https://www.youtube.com/watch?v=ORg5dkb_ggs

引用:
原帖由 Oncology 於 2023-8-13 11:19 發表

TCL全球出貨量長期佔頭3位, 性價比冇得輸, 當然你不能跟大牌子旗艦機比, 佢地唔係走呢條路線。
我自己房間都有一部TCL,幾年都仲精精神神。
性價冇得輸。正是我最想要的答案!扑錘

樓上我隻回覆寫錯咗亮度單位,應該係尼特nits,唔係流明

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]