• 瀏覽: 24,326
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
+3
咁樣係咪買 Tcl 好啲?因為大家都係4000以下有50寸

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 11:46 發表

tcl 行貨係Google tv

Netflix 網上查過,要係 Netflix 認證電視先裝到,如果要係小米電視用就要買個國際版電視盒,大概加5舊水。

另外 youtube 係小米可以用 smartube 替代,我用緊

小米55寸 4K@60Hz 係千零蚊,我買左4次:

當然,都算係4千以下

如果要 4K@120Hz 就要加幾舊水:

並且係呢個配置,tcl 就冇咁快了:

引用:
原帖由 Longyip927 於 2023-3-3 15:56 發表

tcl 行貨係Google tv
收到

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-3-3 16:26 發表

Netflix 網上查過,要係 Netflix 認證電視先裝到,如果要係小米電視用就要買個國際版電視盒,大概加5舊水。

另外 youtube 係小米可以用 smartube 替代,我用緊

小米55寸 4K@60Hz 係千零蚊,我買左4次:

謝謝回覆,請問點運部電視落香港?另外運輸會唔會整爛個 mon?

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:36 發表

謝謝回覆,請問點運部電視落香港?另外運輸會唔會整爛個 mon?
仲有如果要掛牆,點搵師父搞?

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:36 發表

細集運真係好難講,我用順豐集運,比較穩陣,佢地見到係電視比較輕手,都係驚就唯有叫賣家幫你打木架,應該要加幾十蚊。

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:37 發表

仲有如果要掛牆,點搵師父搞?
我買的幾隻唔同 size 電視,55/65/86吋,全部都係自己淘掛牆架,同揾朋友幫手一齊掛牆,尤其是個部86寸,真係好Q重!

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 11:46 發表

4000以下可買tcl c635 43寸
qled 應該都唔錯

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-3-3 16:38 發表

細集運真係好難講,我用順豐集運,比較穩陣,佢地見到係電視比較輕手,都係驚就唯有叫賣家幫你打木架,應該要加幾十蚊。
請問順豐要多少錢?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-3-3 16:40 發表

我買的幾隻唔同 size 電視,55/65/86吋,全部都係自己淘掛牆架,同揾朋友幫手一齊掛牆,尤其是個部86寸,真係好Q重!
咁你都幾好嘢,自己搞掂,我驚自己搞唔掂,所以想揾師父搞

引用:
原帖由 Longyip927 於 2023-3-3 16:41 發表

4000以下可買tcl c635 43寸
qled 應該都唔錯
收到,謝謝回覆

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:42 發表

請問順豐要多少錢?
首kg 20蚊人仔,其後每半kg 4蚊人仔,唔計體積重,送入屋價錢。例如你部電視21kg,運費係 20+8x20=180蚊

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:44 發表

咁你都幾好嘢,自己搞掂,我驚自己搞唔掂,所以想揾師父搞
都係釘4口爆炸螺絲,有油壓鑽就搞到,主要係65寸同86寸唔夠力一個人搞

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-3-3 16:44 發表

收到,謝謝回覆
去豐澤 蘇寧 睇下畫面先啦
我用tcl p65us 今年第5年,
so far都ok!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]