• 瀏覽: 16,589
  • 回覆: 13
+2
各位師兄,請問你們有沒有經驗收到LG ,尤其是Oled 。等到lg師傅來拆箱才發現到爆mon?我都係第一次聽到和親身經歷。可能包裝裏面發泡膠夾住個mon嗰部分,不夠穩固。但好奇怪,爆mon的位置嗰個箱出面係冇任何撞擊痕跡,真係唔知點解有咁嘅情形出現🤔。叫做好彩LG師傳嚟之前,我冇拆箱,所以佢肯同我換部新。但都煩啦😡,又唔知要等幾耐先有部新,我估一個禮拜掛。舊嘅電視機就收咗(冇諗過新電視會有爆mon或有品質問題,會睇唔到😅)。可否分享你們有冇類似咁嘅經驗?謝謝

引用:
原帖由 university 於 2022-10-8 09:39 發表
各位師兄,請問你們有沒有經驗收到LG ,尤其是Oled 。等到lg師傅來拆箱才發現到爆mon?我都係第一次聽到和親身經歷。可能包裝裏面發泡膠夾住個mon嗰部分,不夠穩固。但好奇怪,爆mon的位置嗰個箱出面係冇任何撞擊痕跡,真係唔知點解有咁嘅情形出現🤔。叫做好彩LG師傳嚟之前,我冇拆箱,所以佢肯同我換部新。但都煩啦😡,又唔知要等幾耐先有部新,我估一個禮拜掛。舊嘅電視機就收咗(冇諗過新電視會有爆mon ...

有乜好討論,我朋友買樂聲唔啱睇全數退款!
你 LG 得咩~~~

冇乜好評論,我部p記oled 兩年一達達,保養就關人過關

引用:
原帖由 university 於 2022-10-8 09:42 發表

唔出奇
所以先萬不要自己拆箱
否則有事仆街硬食

暴力運輸/運輸不知情下撞擊

所以一定搵代理開箱裝機

我都覺得而加d oled太薄,如果用d 可以傾側掛架。郁下都會爆。

48"好d,80"真係掛完以後唔好再掂。我估近來流行越薄越型,可能過兩年會用番金屬片強化番小小。

我部P記洗衣機都係新機開唔著,懷疑送貨員唔夠力跌壞咗,要換機。

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2022-10-8 10:07 發表
冇乜好評論,我部p記oled 兩年一達達,保養就關人過關
OLED缺點,就係燒mon,有時好野,唔代表耐用,就好似F1車呔咁,好食地,但跑幾個圈就玩完。

引用:
原帖由 university 於 2022-10-8 09:39 發表
各位師兄,請問你們有沒有經驗收到LG ,尤其是Oled 。等到lg師傅來拆箱才發現到爆mon?我都係第一次聽到和親身經歷。可能包裝裏面發泡膠夾住個mon嗰部分,不夠穩固。但好奇怪,爆mon的位置嗰個箱出面係冇任何撞擊痕跡,真係唔知點解有咁嘅情形出現🤔。叫做好彩LG師傳嚟之前,我冇拆箱,所以佢肯同我換部新。但都煩啦😡,又唔知要等幾耐先有部新,我估一個禮拜掛。舊嘅電視機就收咗(冇諗過新電視會有爆mon ...
有師傅裝機,就一定唔開箱,無師傅裝機,運到時一定要開箱驗機!

引用:
原帖由 死P仔 於 2022-10-14 13:56 發表

OLED缺點,就係燒mon,有時好野,唔代表耐用,就好似F1車呔咁,好食地,但跑幾個圈就玩完。
Oled 技術缺陷,明顯搵消費者老襯,所以樓主好明智,有咩唔妥要即退

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2022-10-14 14:05 發表

Oled 技術缺陷,明顯搵消費者老襯,所以樓主好明智,有咩唔妥要即退
係,技術做到係一件事,可以做到幾好又係另一件事,就好似D摺機咁,有邊新無摺痕一樣。

即是條法拉利車呔,吹到跑幾個圈要換,原來未換已經影響表現,然後話嘜你唔知咩

嘩,好彩冇事,係瘋宅買左部50電視, 送黎之後,自己拆箱自己裝,好在開機冇穿冇爛,一切正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]