• 瀏覽: 15,026
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
點解上面價格range可以咁大分別?有一些店舖比其他店舖價格可以平兩千蚊,標題好似咁寫4200-6380行,
有冇伏

我都想知~

揀貨到俾錢最穏陣

試過買抽濕機,無咩問題,貨到俾錢。

price 唔係 seller, 佢只係一個platform, 最緊要睇下間舖嘅 comments, 如果有上千過4,5 星, 無勿可能會出問題。

我去過最平果間買電視,冇問題

引用:
原帖由 jelly 於 2022-9-25 10:47 發表
點解會比較其他同在呢個站的店價錢一大截?二手機?

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-9-25 11:23 發表

點解會比較其他同在呢個站的店價錢一大截?二手機?
細鋪賣系新機,行貨,點解會咁平,入貨價當五千,香港代理要大鋪以建議零售價賣,所以大鋪一定要show 建議零售價出嚟,百記果啲大鋪雖然標咗價錢,但系你問多兩句,佢會比到個暗價你,又或者大鋪有贈品同超市現金卷,為返條數,點都系細鋪抵屌,同埋大鋪信用卡吾收手續費,細鋪一定收,所以大鋪點都會貴啲,佢會預你信用卡付,或者分期

引用:
原帖由 算得了什麼 於 2022-9-25 04:19 發表
點解上面價格range可以咁大分別?有一些店舖比其他店舖價格可以平兩千蚊,標題好似咁寫4200-6380行,
有冇伏
無咩問題,貨到俾錢。

通常差價會有一千蚊上落.選擇貨到付款有些會加100元運費.我試過買sony電視沒有問題.

各位師兄/姐, 如貨到付款, 會先拆箱check 機后才比錢, 還是送機后便即比錢后才check 機??? tks

Computermark 真價有貨,好多平無貨

引用:
原帖由 lovelygirlwong 於 2022-9-26 16:55 發表
各位師兄/姐, 如貨到付款, 會先拆箱check 機后才比錢, 還是送機后便即比錢后才check 機??? tks
檢查箱有冇封兩層膠紙如有不收貨

引用:
原帖由 肥佛 於 2022-9-27 16:23 發表

檢查箱有冇封兩層膠紙如有不收貨
明白, 謝謝!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]