• 瀏覽: 7,468
  • 回覆: 29
+6
如題,因為搞好耐都搞唔到,聽到又ching話只可以上網不能電話,都好啊,要黎上網都方便好多啦已經,請問有冇知道噶CHING可以教下小弟點做,可以試噶方法都試曬都係入唔到,有方法噶CHING請幫幫手,唔該曬!!

響手機App入邊esim管理裝esim,選中國聯通其中一項可掃描二維碼,搞掂

thanks

已搞掂esim,跟上述師兄的另一個post就可以。
謝謝。
  '響手機App入邊esim管理裝esim,選中國聯通其中一項可掃描二維碼,搞掂'

引用:
原帖由 sfyoung 於 2022-9-4 23:33 發表
響手機App入邊esim管理裝esim,選中國聯通其中一項可掃描二維碼,搞掂
CHING唔該曬你噶解答,我即刻試左,首先打開歡太健康個大陸版APP,然後裡面選ESIM管理,再之後選一號雙終端,然後選中國聯通APP開通,然後下載聯通app,之後係右上角睇到有個SCAN噶圖標,scan完就出現左圖片字樣,知道係咩原因嗎?定係我做錯步驟,麻煩可以詳細講解下嗎?吾該曬!!

引用:
原帖由 ed9332 於 2022-9-5 15:36 發表
已搞掂esim,跟上述師兄的另一個post就可以。
謝謝。
  '響手機App入邊esim管理裝esim,選中國聯通其中一項可掃描二維碼,搞掂'
CHING可以詳細講解下嗎我都係唔得喔,你係米都係中移動啊

引用:
原帖由 dreamwater06 於 2022-9-5 15:50 發表

另外想問清楚係要用香港HEY TAP HEALTH連表,定係大陸歡太連就可以?因為香港版係連唔到試過好多次

引用:
原帖由 dreamwater06 於 2022-9-5 15:50 發表

我已裝左esim,,未裝esim前按esim管理會問你裝邊間,只得其中一個選擇係掃描esim二維碼的,無記錯應係中國聯通,但我而家係顯示中國電信

我係裝香港中移動esim

引用:
原帖由 sfyoung 於 2022-9-5 16:02 發表

唔該CHING,請問你個app係大陸版定係GOOGLE版噶HEY TAP HEALTH?

引用:
原帖由 dreamwater06 於 2022-9-5 16:35 發表

唔該CHING,請問你個app係大陸版定係GOOGLE版噶HEY TAP HEALTH?
大陸版

引用:
原帖由 sfyoung 於 2022-9-5 16:02 發表

CHING我比較蠢啊,,麻煩要你一步步教啦,我截圖比你睇你仲有冇印象啦唔該!!我入左ESIM管理然後選擇了一號多終端,之後我想問呢張圖我要選邊一個選項,其實我都真係試過曬都唔得,總之掃中移動個QR CODE都係冇反應得一堆字母

引用:

唔知道咩事突然KO了,唔理啦反正用到,THX CHING

引用:
原帖由 dreamwater06 於 2022-9-5 18:06 發表

CHING,想問下你是否已經搞定了?可以用CMHK的esim了嗎?只能上網不能電話,還是都可以?THX

引用:
原帖由 dreamwater06 於 2022-9-5 18:06 發表

兩位大佬,我也想買這款手錶,希望用到esim,請大佬指教,究竟如何在watch 3pro上搞定CMHK的esim,多謝了!

引用:
原帖由 wxzxmpp 於 2022-9-6 15:17 發表

兩位大佬,我也想買這款手錶,希望用到esim,請大佬指教,究竟如何在watch 3pro上搞定CMHK的esim,多謝了!
用到,同之前大佬講噶一樣情況,我就唔再複述啦

主題標籤 #oppo
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]