• 瀏覽: 10,631
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
如題
先不考慮價錢,其實市場已經有$15K左右嘅55” Mini LED TV,聲畫質素是否比 OLED 好

引用:
原帖由 dooropener 於 13/8/2022 11:50 發表
如題
先不考慮價錢,其實市場已經有$15K左右嘅55” Mini LED TV,聲畫質素是否比 OLED 好
畫質同oled有一段距離,但唔使擔心燒印問題,聲、同兩種嘢冇關係

兩者之間,我會揀miniled

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-8-13 11:50 發表
如題
我乜都唔理,最梗要睇電視 靚唔靚! 反而 打機 睇Netflix YouTube  對我黎講 大部機唔差, 但睇電視一patpat 就接受唔到。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 13/8/2022 13:05 發表

我乜都唔理,最梗要睇電視 靚唔靚! 反而 打機 睇Netflix YouTube  對我黎講 大部機唔差, 但睇電視一patpat 就接受唔到。
咁普通led已經可以,唔好嘥錢,最好笑啲追求黑位……⋯⋯

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-8-13 13:53 發表

咁普通led已經可以,唔好嘥錢,最好笑啲追求黑位……⋯⋯
我睇過 Qled 唔錯。

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-8-13 12:58 發表

畫質同oled有一段距離,但唔使擔心燒印問題,聲、同兩種嘢冇關係
有一段距離,喺咪靚過 OLED 好多?

引用:
原帖由 dooropener 於 13/8/2022 14:29 發表

有一段距離,喺咪靚過 OLED 好多?
Oled靚啲

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-8-13 14:43 發表

Oled靚啲
咁樣除咗冇「印」外, 買 Mini LED 電視有乜嘢好處?

引用:
原帖由 dooropener 於 13/8/2022 14:51 發表

咁樣除咗冇「印」外, 買 Mini LED 電視有乜嘢好處?
未知,我覺得係未來嘅大氣候咋

你唔係用緊個pan咩?

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-8-13 14:51 發表

miniled亮度、對比度較oled高

引用:
原帖由 ld933 於 13/8/2022 20:27 發表

miniled亮度、對比度較oled高
我心儀索尼嗰部,喺旺角陳列室,兩款面板打擂台,oled 贏得好緊要,加上 miniled嗰部、非常貴,仲貴過 65A90J, 好難買得落手

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-8-13 21:46 發表

我心儀索尼嗰部,喺旺角陳列室,兩款面板打擂台,oled 贏得好緊要,加上 miniled嗰部、非常貴,仲貴過 65A90J, 好難買得落手
A90j太靚了 a95k都比下去
Miniled 等多一兩年啦 太新了 要比多啲時間去進步

引用:
原帖由 Aimaeda 於 13/8/2022 21:55 發表

A90j太靚了 a95k都比下去
Miniled 等多一兩年啦 太新了 要比多啲時間去進步
唔係呀師兄,A95K好靚喎,靚過J喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]