• 瀏覽: 66,528
  • 回覆: 46
  • 追帖: 2
有消費券之後想換部新ipad, 原本用緊ipad mini係屋企人唔要比我用, 上apple網睇下咩價錢

發現原來iPad Air同Mini只係差800蚊, 有時會用ipad打機睇戲, 會借部機比小朋友畫畫, 我係咪應該買Air抵d?
Mini有時覺得睇戲個mon太細, 睇得唔夠寬

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-8-10 11:54 發表
有消費券之後想換部新ipad, 原本用緊ipad mini係屋企人唔要比我用, 上apple網睇下咩價錢

發現原來iPad Air同Mini只係差800蚊, 有時會用ipad打機 ...
買Air啦,又唔差好多

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-8-10 11:54 發表

發現原來iPad Air同Mini只係差800蚊, 有時會用ipad打機 ...
反正都要補錢,點解唔買部大?

買 mini啦

鐘意細就買mini

引用:

Air啦,舊年買咗 mini 6返工開會take note,再對比阿女部pro,最後今個月頭重有BTS ,未有消費劵就入咗部AIR 5,可以話 AIR 各方便完勝mini,因我攞背囊返工,負重無乜分別,依家用緊air回覆中

重有mini有樣嘢Apple無任何優化,只將屏幕縮鈿,睇一D網頁如包括廣告(例如呢度)mini會比D廣告遮滿屏幕,睇唔到網頁內容,你去store度試下就明。

引用:

跟本就係兩樣野 , 當同一樣野睇既人 . 好有問題 ..

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-8-11 14:14 發表

跟本就係兩樣野 , 當同一樣野睇既人 . 好有問題 ..
淨係識入黎話人地有問題, 又唔見講d咩有建設性

引用:
原帖由 sirlo 於 2022-8-11 02:24 發表

Air啦,舊年買咗 mini 6返工開會take note,再對比阿女部pro,最後今個月頭重有BTS ,未有消費劵就入咗部AIR 5,可以話 AIR 各方便完勝mini,因我攞背囊返工,負重無乜分別,依家用緊air回覆中

重有mini有樣嘢Apple無任何優化,只將屏幕縮鈿,睇一D網頁如包括廣告(例如呢度)mini會比D廣告遮滿屏幕,睇唔到網頁內容,你去store度試下就明。
借朋友部air放落背囊又唔覺重好多, 睇字又真係爽d
Pro係咪重好多?

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-8-11 16:36 發表

淨係識入黎話人地有問題, 又唔見講d咩有建設性
即係 notebook 同 desktop 既分別 ..

你話兩者都係電腦 .. 甘就唔使討論 ..

mini 設計 , 明顯就係隨身用 .. 如果出街都會經常用 , 一定選擇 mini ..

反之就會選擇 air ..

其實平板 , 有得用 , 我都唔建議買 , 因為用到既機會太小 ..

順手都係用電話 ,, 到你要睇戲或者做其他野 , 你都會開電視或者電腦 .. 

真係用到既機會唔多 ..

咁要睇時常去那裡用,如翻工見客,介紹產品買Air, 如在家看戲上網,外遊或落石買mini.這方便很多。

問得呢個問題,你跟本唔知亦唔會認同別人講Pad mini嘅優點,其實你自己已經有結論,上嚟問只係想人Support 你買Air 啫!

我有Air 又有mini有iphone, 你響唔同場景就選用邊部。 

air又大又重,你慢慢用飽佢

引用:

iPad air 用 M1, iPad Mini 用 A15, 價錢相差不遠,當然買iPad Air, 過兩年你便會明白買iPad Air 是正確選擇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]