• 瀏覽: 10,356
  • 回覆: 16
+5
忍吾倒手 入左部大size , 有冇師兄指教下 點set colour 最佳觀感

引用:
原帖由 mimisa 於 2022-8-9 21:37 發表
忍吾倒手 入左部大size , 有冇師兄指教下 點set colour 最佳觀感
返深圳住酒店遇過幾次飛利浦電視,感覺就是貼牌機,
呢個品牌比大陸d 二綫厰買左。質素我不滿意,界面操作都傻的,
如果我一定要買大陸機,我寧願買一綫大牌:TCL、Skyworth、小米,
起碼品質有保障。飛利浦 no way

飛利佬我有部24吋色和可視覺度都好好

引用:
原帖由 mimisa 於 2022-8-9 21:37 發表
用緊70吋大陸飛你佬只hk5670,完全滿意冇問題。
冠捷(即AOC)制造系大廠來架

引用:
呢個牌子我祇係會買家電…電腦mon⋯⋯ 都可以考慮或者係洗衣機….點解?好簡單當佢電視機既開關,都祇能夠靠 remote 去處理….動態嘅嘢(電影…blue ray…等真係生人勿近⋯⋯)p.s 如果樓主,淨係睇免費電視,咁應該都問題唔大嘅反正都買咗啦!將就吓啦⋯⋯😂唔通有得退咩😂😂

引用:
原帖由 faith0928 於 2022-8-10 13:19 發表

呢個牌子我祇係會買家電…電腦mon⋯⋯ 都可以考慮或者係洗衣機….點解?好簡單當佢電視機既開關,都祇能夠靠 remote 去處理….動態嘅嘢(電影…blue ray…等真係生人勿近⋯⋯)p.s 如果樓主,淨係睇免費電視,咁應該都問題唔大嘅反正都買咗啦!將就吓啦⋯⋯😂唔通有得退咩😂😂
吾要求黑位夠黑,睇電視睇戲netflix完全可接受,性價比高,用到多過三年己叫賺凸(三叔機好多大大話過保養即壞),另外吾通同貴一二倍價錢既機去比較咁不切現實際咩?

省反既錢,過多兩年等8K電視普及又可以換新機都冇你咁好氣囉(你部貴二倍既機又未壞你捨得換嗎?)

依家部非利浦22" mon用咗15年都末壞?!

tcl 小米好d  bo

下星期一先收貨希望正常玩到幾年啦, 我主要用Nvidia shield 連來睇戲, 次要睇吓tbb 獎門人 

小心使用remote 因為聽聞新一代嘅電視機身唔會再有power 掣,所有操作在remote如果佢壞咗或唔見咗….真係閣下自負!切記!切記!。  Ps⋯⋯ 我公司有部65‘既飛記電視21年款model 不詳 但…完全找不到電源開關!祝君好!

引用:
原帖由 faith0928 於 2022-8-11 10:09 發表
小心使用remote 因為聽聞新一代嘅電視機身唔會再有power 掣,所有操作在remote如果佢壞咗或唔見咗….真係閣下自負!切記!切記!。  Ps⋯⋯ 我公司有部65‘既飛記電視21年款model 不詳 但…完全找不到電源開關!祝君好!
咁驚?世界上有叫開關電源插頭家嘛

引用:
原帖由 AABB999 於 2022-8-11 10:27 發表

咁驚?世界上有叫開關電源插頭家嘛
本人是業如的維修工 大陸好多商家都是收買了品牌殼 濫做出來的產品 百份百 都是主板逆流電源低壓電容出事 兩至三年就擊穿 到至死機 總之一分錢一分貨 生產傷說 壞了不能維修 再買過台都沒外國貨貴 他們心態沒環保的觀念 以前的大牛龜電視機用十年八年 拆出來的電容還比現在的品質好幾倍

附件

IMG_20220506_141438.jpg(335.04 KB)

引用:
原帖由 AABB999 於 2022-8-10 16:14 發表

吾要求黑位夠黑,睇電視睇戲netflix完全可接受,性價比高,用到多過三年己叫賺凸(三叔機好多大大話過保養即壞),另外吾通同貴一二倍價錢既機去比較咁不切現實際咩?

省反既錢,過多兩年等8K電視普及又可以換新機都冇你咁好氣囉(你部貴二倍既機又未壞你捨得換嗎?)
師兄 有什麼8K大制作電視的媒體 介紹給我們觀看 現在4K都沒有什麼媒體可供欣賞 隨左在youTube 可欣賞到8K 12K 18K 畫質 其他媒體 少之又少 這樣換部8K回來 用來觀看4K嗎?呵呵!

引用:
原帖由 95搭8 於 2022-8-11 17:37 發表

師兄 有什麼8K大制作電視的媒體 介紹給我們觀看 現在4K都沒有什麼媒體可供欣賞 隨左在youTube 可欣賞到8K 12K 18K 畫質 其他媒體 少之又少 這樣換部8K回來 用來觀看4K嗎?呵呵!
有冇睇內容架?...冇話今日換8K電視喎話左二年後啦

另外4K電影/視劇netflix.disney+大把任你睇你吾系吾知下或?加埋atmos soundbar晚晚睇不知幾正

而且吾建意買大陸雜廠品牌,只建議買大陸大牌子如tcl 華為 聲寶 新力 海信 skyworth 等等,我買菲你老(都用左三年冇病冇痛)都因為系大廠AOC冠捷制造

總之百貨應百客,要性價比高買大陸大品牌(冇保),要有保養服務就貴買返港行啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]