• 瀏覽: 27,567
  • 回覆: 48
+2
想問下邊個牌子嘅電視最襟用? LG? Sony? Samsung?
我部LG OLED用咗六年 先至 壞

我部LG用了十二年部樂聲用了七年

panasonic 真係比較噤用

我部p記oled 年零燒印,而家屏幕中央位置,人面孔上紅下青,變咗兩截色

我部SHARP用了13年,都襟用

樂視用左7年,搬左3次屋,仍然正常

我部sony連ps3買,俾咗阿媽用到宜家都未壞。

引用:
原帖由 panghk 於 2022-8-6 15:49 發表
想問下邊個牌子嘅電視最襟用? LG? Sony? Samsung?
電器産品必定撞手神,靠執貨師傅貼着邊部俾你

撞彩

引用:
原帖由 panghk 於 2022-8-6 15:49 發表
樓主你呢個問題可能在你有生之年都冇答案

電視機耐用與否都好視乎用家如何使用,和撞手神,當然一線機可能會略耐用,但唔係絕對,再者電視硬件軟件都直接影響壽命我都想知

樓主諗住買幾多吋 Android TV ?

我五年前,前後腳買兩部唔同產地嘅日本品牌,日本製嗰個部、三年前死到換完底板都唔得、要抬返去搞,馬拉嗰部,一直冇問題

我部pan記 plasma用左13年都未壞,機頂解碼盒都壞左三四部了。結果上年打算睇亞運換左。

十幾年手機都唔知換左幾多部,樓都供完了。

sony

無特定襟用既品牌只有可靠既維修重好過喇

海信用左12年,仍正常運作

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]