• 瀏覽: 76,472
  • 回覆: 177
  • 追帖: 4
+11
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!

TCL  品質 沒問題,任何電子野,都有機會壞
只要 屋企沒女主人 和  沒朋友會上來  

我自己情況
我八月都會買機  女主人  提示  P記 和 sony
試過和幾個朋友,上朋友屋企
女性朋友  見到TCL
問屋主  點解會買部大陸野
我相信 如果係 P記 和 sony  就唔會問點解

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 11:38 發表

我自己情況
女性朋友  見到TCL
其實我睇中呢部 TCL 係因佢係最平既 QLED,不過都吾知 TCL QC 得吾得,如評價太差,我會買返普通 led TV 算~因位置所限只可用 50吋,如 55吋我就一定要 QLED

我買咗呢部TCL55吋QLED電視超過一年,so far so good,性價比又高。
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

我只能講各人所愛不同,電器伊家野,同一款有人用十年冇壞,有人用一年就壞,之後壞嗰個就以後唔會買嗰個牌子,電器伊家野我只能講手神我上年都買咗部tcl到而家都冇病冇痛,最重要係平

又睇睇下,P記有新款 49吋 4K, 大牌子好似也用得過

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
你預算幾多?50inch ? 一定要TCL?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2022-7-30 17:26 發表

你預算幾多?50inch ? 一定要TCL?
一定係50 吋,因要加掛牆架,所以全部預算六千樓下

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
除咗個搖控會反應慢小小,其它冇乜大問題!已用一年幾個月

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 11:38 發表

我自己情況
女性朋友  見到TCL
又唔好咁講,行高登見過多次有年輕夫婦在Skyworth專門店買機

引用:
原帖由 aj4577 於 2022-7-30 19:24 發表

又唔好咁講,行高登見過多次有年輕夫婦在Skyworth專門店買機
我都是講出 我見到的情況

我做珠寶業,好多時都會上
比較富有的客人家中探訪
真係無見過 Skyworth ,TCL
最多係 Sony , 三星 和  LG 近年見多左 (好像話售貨員 話好就買 )
P記 都有,但真係唔多

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 19:39 發表

我都是講出 我見到的情況

我做珠寶業,好多時都會上
比較富有的客人家中探訪
真係無見過 Skyworth ,TCL
最多係 Sony , 三星 和  LG 近年見多左 (好像話售貨員 話好就買 )
P記 都有,但真係唔多
日韓中低階型號電視,好多都係搵TCL代工

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2022-7-30 19:47 發表

日韓中低階型號電視,好多都係搵TCL代工
客人睇唔到 TCL 幾個字 就覺得高級左

tcl其實係抵玩嘅不過我十分唔好彩買咗一個月就壞有聲冇畫,電子嘢真係睇彩數我有朋友買sony都係一個月內壞熒幕中間一條直線,所以係壞就壞冇要求嘅睇價錢吧

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 19:56 發表

客人睇唔到 TCL 幾個字 就覺得高級左
同大陸人後代歧視大陸人一樣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]