• 瀏覽: 75,069
  • 回覆: 175
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 DCX 於 2022-8-6 17:35 發表

正常喎!😅
謝謝!

引用:
原帖由 肥佛 於 2022-8-6 15:52 發表

可能要加機頂盒先對到口型了
多謝提示,死症冇得救。

引用:
原帖由 lv 於 2022-8-6 15:00 發表

ching幫忙試睇下幾個新聞台對唔對口型,我部tcl唔對口型,連去soundbar都係唔對。
應該唔夠ram,重新啟動啦,呢個情況android tv都有機會,我部sony都會

開心享受中

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-31 21:31 發表
多謝各師兄所俾意見,今天行了好多店,自己睇效果,尤其播 TV,及播高清片,最後我鎖定了海信 50U7A,行 ULED,四千頭,覺得有一定質素得來又吾貴,期待中!
我剛買了海信65U7A,因為上一部海信55吋我覺得畫面很好,6年多才壞我滿意,

但用了一星期,發現Youtube看2K、4K片時畫面延遲明顯,疾下疾下,

不知和WiFi有否關系?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-8-6 20:59 發表

我剛買了海信65U7A,因為上一部海信55吋我覺得畫面很好,6年多才壞我滿意,

但用了一星期,發現Youtube看2K、4K片時畫面延遲明顯,疾下疾下,

不知和WiFi有否關系?
如果有插線都係咁,chip太慢

引用:
原帖由 aj4577 於 2022-8-6 19:44 發表

應該唔夠ram,重新啟動啦,呢個情況android tv都有機會,我部sony都會
新機設定好追台後已經係咁

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-31 22:36 發表

第一 我真係無文化的  

不過可能你 理解錯
我一次都無提 你的什麼 特立獨行
你話  "只需要滿足自已個人使用需求"
我估你一個人 唔洗理會其他 同居者
喺呀,唔好因為電視機牌子傷感情,妥協退一步海闊天空

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2022-8-6 21:37 發表

如果有插線都係咁,chip太慢
插線是否指天線,但播youtube是經WiFi,不是經天線吧

指用internet cable測試速度。

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
幾千蚊有50吋, 而且仲係有保養, 抵到爛啦, 仲想點?

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-7-31 19:36 發表
屋企的電器點解要女人話事? 佢識得多d?
我五月份嗰時要換咗廳部32吋Creation(11年老人家,買時唔洗 $4000.00,但一直都身體健康,無病冇痛,都仲未壞 ),老婆同個女話要換日、韓牌子嘅55吋,最後我力排眾議,帶埋佢哋落舖頭試部 TCL 50C725,最後佢哋都接受咗,而家開心使用中,我又慳番成 $5,000.00,大家都 happy,使用兩個多月,效果喜出望外,希望用到六年我就心足。

引用:
原帖由 lv 於 2022-8-6 15:00 發表

ching幫忙試睇下幾個新聞台對唔對口型,我部tcl唔對口型,連去soundbar都係唔對。
唔係得一個83新聞台咋咩?仲有邊個??BTW,我部 50C725 全部台都對口型呀!

引用:
原帖由 lv 於 2022-8-6 22:59 發表

新機設定好追台後已經係咁
仲使問嘅??緊係安排代理7日換新機啦!

引用:
原帖由 uban321 於 2022-8-4 23:05 發表

冇問題呀...TCL呢個牌子好野黎架, 我用左幾年都冇事
不過你個價貴左d喎, 去第2度格下價啦
佢呢部係C725,唔係P725,如果係50吋嘅話$4,880.00呢個價都算平,另外嗰$550.00係個掛架連安裝人工,如果係活動掛架都算平,固定架就貴咗啲喇!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]