• 瀏覽: 78,159
  • 回覆: 177
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 briancccc 於 2022-7-31 18:35 發表

睇你選擇囉,同樣QLED相同Spec,Sony賣貴一倍。而且TCL有5年保,Sony得3年。
幾多年都沒用,只會話冇事不整不換!

但係我部TCL 32”雖然冇乜問題,但係唔知點解Set好左啲畫面setting,每隔一段時間又會回復返原本個節能模式,唔知係咪因我成日又甩又插hdmi,唔知有冇其他師兄有類似情況?

引用:
原帖由 WitGame 於 2022-7-31 19:30 發表

特立獨行,要有個人性格,係要用TCL又如何。只需要滿足自已個人使用需求及夠用就得,而不需要滿足別人。
朋友用P記和sony,又要跟從,只是冇主見冇性格表現。
絕對認同 ching 講法
只需要滿足自已個人使用需求及夠用就得,而不需要滿足別人。
朋友用P記和sony,又要跟從,只是冇主見冇性格表現

之前本版區有版友發表過偉論 : 買電視機一定要買日韓 4 大品牌,買 T 記會俾親朋戚友恥笑.........

引用:
原帖由 aquarius_363 於 2022-7-31 19:21 發表
年頭買咗TCL C825, 個onkyo喇叭超正👍
onkyo唔係出擴音機咩 ?  有喇叭架咩 ?

引用:
原帖由 WitGame 於 2022-7-31 21:15 發表

你知唔知“”特立獨行“”是什么意思?你真有文化!特立獨行=獨居
第一 我真係無文化的  

不過可能你 理解錯
我一次都無提 你的什麼 特立獨行
你話  "只需要滿足自已個人使用需求"
我估你一個人 唔洗理會其他 同居者

呀~希望各位師兄以和為貴,互提意見,不用勞氣~我覺得各人有自己的價值觀,budget 有限就買平D,吾則便買貴D,不用批評別人,以我為例,一直用的 Sony,衣家就算選海信,都係自己選擇,吾怕他人笑,正所謂部野又吾係人地俾錢我買,吾使介懷人地署點睇的~各有各玩,大家開心~

我部TCL65用左三年,無咩問題吖,日頭不停㷛,係唔知點解晚上有時會發出[拍]一聲

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-7-31 19:45 發表
其實小米都好似幾ok。不過要自己上淘寶,重要安排釘箱寄香港
小米電視就係搵TCL代工

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2022-7-31 22:32 發表

onkyo唔係出擴音機咩 ?  有喇叭架咩 ?
Onkyo以前出微形組合音響咪有喇叭。

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
LG都係一個好嘅牌子

引用:
原帖由 EternalTHAI 於 2022-8-1 01:09 發表

Onkyo以前出微形組合音響咪有喇叭。
ok

tcl no good

其實電視好少壞, 我用緊Sony和Samsung, 新屋用咗7年多都繼續用緊.
舊屋部LG係第一代LCD, 用咗十幾年都睇緊, 係個遙控器壞咗要去鴨記配個萬用remote.

老淫蟲 : 中國電視, 會爆的

引用:
原帖由 Tlee1 於 2022-7-31 21:48 發表
但係我部TCL 32”雖然冇乜問題,但係唔知點解Set好左啲畫面setting,每隔一段時間又會回復返原本個節能模式,唔知係咪因我成日又甩又插hdmi,唔知有冇其他師兄有類似情況?
有冇 update 軟件 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]