• 瀏覽: 75,088
  • 回覆: 175
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 AL12345 於 2022-7-31 10:33 發表
上個月換機, 有考慮平價款TCL T725, 但覺得色彩較瘀暗.
亦睇到好多網上負評, 始終受窮困限制
最後換咗TCL C725 QLED
顏色好靚, 喜出望外.
師兄,你部 C725,有冇樓上師兄所講偏紅現象(如紅眼)?

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 19:56 發表

客人睇唔到 TCL 幾個字 就覺得高級左
喺美國,最勁果三個電視牌子係TCL, LG 同 Samsung

之後係 Hisense, Sony, Vizio

引用:
原帖由 koman85 於 2022-7-31 09:03 發表
其實買電子嘢睇你好唔好運,幾個月前買部LG 50吋用咗20日就壞左,開始時話新機用咗10日就無得換,後尾師傅上嚟check左後,客服都同意換過部新機,但都等咗差不多兩個星期
有時又真係既我部LG用左幾年又冇事

引用:
原帖由 A5和牛 於 2022-7-31 08:52 發表

五千幾蚊用九年仲想點?
算夠係 6000 蚊機價,除開 9 年,平均一日 $1.8

引用:
原帖由 windywater 於 2022-7-31 11:14 發表

喺美國,最勁果三個電視牌子係TCL, LG 同 Samsung

之後係 Hisense, Sony, Vizio
喺澳洲,Hisense 同 LG, Samsung, SONY 齊名;反而冇 Panasonic

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-31 11:07 發表

師兄,你部 C725,有冇樓上師兄所講偏紅現象(如紅眼)?
又唔覺喎. 顏色真係好鮮豔奪目. 不過亮度要調暗些少. 
仲有就係用開手機嘅速度. 會覺得部電視反應比較慢.

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
TCL嘅電視,唔錯,已入手,正

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 16:08 發表
又睇睇下,P記有新款 49吋 4K, 大牌子好似也用得過
唔好,p記平價機都係tcl代工
平機買返tcl啦

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2022-7-31 14:29 發表

平機買返tcl啦
吓 ? p記平價機都係tcl代工 OMG

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
C725用家,OK,絕對唔差。

起碼聲音靚先,用Onkyo。

講乜都冇用要自己親身體會,網上好多大牌打手唱衰抹黑

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 19:39 發表

我都是講出 我見到的情況

我做珠寶業,好多時都會上
比較富有的客人家中探訪
真係無見過 Skyworth ,TCL
最多係 Sony , 三星 和  LG 近年見多左 (好像話售貨員 話好就買 )
P記 都有,但真係唔多
P 記佣少

無 sales 會推

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2022-7-31 14:29 發表

平機買返tcl啦
https://www.emsd.gov.hk/energyla ... l.php?refid=T220154

應未傾掂,下一期新機,都係馬來西

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 19:39 發表

我都是講出 我見到的情況

我做珠寶業,好多時都會上
比較富有的客人家中探訪
真係無見過 Skyworth ,TCL
最多係 Sony , 三星 和  LG 近年見多左 (好像話售貨員 話好就買 )
P記 都有,但真係唔多
睇你選擇囉,同樣QLED相同Spec,Sony賣貴一倍。而且TCL有5年保,Sony得3年。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]