• 瀏覽: 75,090
  • 回覆: 175
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
千祈千祈千祈唔好買txl,尤其是Qled.紅色過度偏紅動態畫面嗰陣時隻眼好似喪屍咁紅色嘴唇有超級殘影我係曾經苦主果時新機反來,搵維修,佢地只會話冇問題,唔會修理亦唔會換部比你

佢哋今年型號啲顏色教導編碼校到偏藍個畫面又藍又紫!就係知道上代偏紅嘅先至咁做!唔信我可以試下照買,根本佢地冇技術咁嘅技術可以做到住,只係平,當初我又係貪平!

但係要求唔高,txl普通高清tv可能好D.qked就死梗

另外可以去youtube打txl red ghost睇下D鬼佬片就知

咁佢唔好彩啫.你又知唔知好全球好多牌子係幫txl買屏幕,客人比得起$,D靚料梗係比大客先次等留反自己生產用,吃唔係點咁平.佢地係全球五大生產商!!

TCL用不到10年就要換

自己諗

引用:
原帖由 咕咕700 於 2022-7-31 08:14 發表
TCL用不到10年就要換
五千幾蚊用九年仲想點?

其實買電子嘢睇你好唔好運,幾個月前買部LG 50吋用咗20日就壞左,開始時話新機用咗10日就無得換,後尾師傅上嚟check左後,客服都同意換過部新機,但都等咗差不多兩個星期

性價比高,現在什麼品牌都唔耐用,保你五年其實係有最基本既五年命

上個月換機, 有考慮平價款TCL T725, 但覺得色彩較瘀暗.
亦睇到好多網上負評, 始終受窮困限制
最後換咗TCL C725 QLED
顏色好靚, 喜出望外.

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-7-30 11:38 發表
TCL  品質 沒問題,任何電子野,都有機會壞
只要 屋企沒女主人 和  沒朋友會上來  

我自己情況
我八月都會買機  女主人  提示  P記 和 sony
試過和幾個朋友,上朋友屋企
女性朋友  見到TCL
問屋主  點解會買部大陸野
我相信 如果係 P記 和 sony  就唔會問點解
百貨應百客

是否 P記 和 sony 就一定好 ? 唔會壞 ?

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-7-31 10:55 發表

百貨應百客

是否 P記 和 sony 就一定好 ? 唔會壞 ?
咪 答左你啦  你都有 引用啦
"任何電子野,都有機會壞"

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
我用緊 T 記 50P8M ,兩年多前買咗 3300 蚊,日日開 10 幾粒鐘冇壞過,平時睇 Netflix,滴滴泥 Apploe TV Youtube 畫質 OK,細路玩任天堂,可以講係超高性價比

引用:
原帖由 AL12345 於 2022-7-31 10:33 發表
上個月換機, 有考慮平價款TCL T725, 但覺得色彩較瘀暗.
亦睇到好多網上負評, 始終受窮困限制
最後換咗TCL C725 QLED
顏色好靚, 喜出望外.
我都係 T 記用家,之前用 3 叔真係 ,最緊要自己用得開心滿意就得

BTW 網上多打手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]