• 瀏覽: 75,080
  • 回覆: 175
  • 追帖: 4
+11
引用:
原帖由 Tlee1 於 31/7/2022 21:48 發表
但係我部TCL 32”雖然冇乜問題,但係唔知點解Set好左啲畫面setting,每隔一段時間又會回復返原本個節能模式,唔知係咪因我成日又甩又插hdmi,唔知有冇其他師兄有類似情況?
HDMI 頭、唔好成日抆、插,好易死咖

TCL最正係行真android tv, 有google store. 竟無人講

而家一部電視幾千蚊一部電話又幾千蚊,到底乜嘢平左?

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-8-1 17:13 發表
而家一部電視幾千蚊一部電話又幾千蚊,到底乜嘢平左?
Both

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-8-1 18:28 發表

Both
我覺得d電話賣貴左。 

引用:
原帖由 飛豬 於 2022-7-31 23:03 發表
我部TCL65用左三年,無咩問題吖,日頭不停㷛,係唔知點解晚上有時會發出[拍]一聲

電視有啪啪聲好正常,冷縮熱脹嘛
大牛龜年代已係咁啦

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
我上一部係日牌70吋吾平,用左2年幾有聲黑晝面,報左價吾平冇整,之後朋友送左部雜牌65吋都係2年吾著,拆開假焊口整番但整裂左,現時用緊Tcx P725 65吋,暫時係用咁多機最靚畫面,好有 層次立體感,而且十分平超值!

引用:
原帖由 ES000001 於 2022-7-30 10:55 發表
家中用了九年半Sony 47 吋近日半個 tv出白光,畫面間歇停頓,就死了!
睇過下D新形號,想入 Qled,最平好似係 TCL C725,暫只問過一間,$4880+$200掛牆架+$350人工,共$5430,冇野送。吾知是吾好選擇呢?求師兄賜教!!
冇問題呀...TCL呢個牌子好野黎架, 我用左幾年都冇事
不過你個價貴左d喎, 去第2度格下價啦

引用:
原帖由 uban321 於 2022-8-4 23:05 發表

冇問題呀...TCL呢個牌子好野黎架, 我用左幾年都冇事
不過你個價貴左d喎, 去第2度格下價啦
同意
兩老上個星期先買左部TCL, 50吋P735, 去左幾間格價, 最後去實惠買, $4380連送貨安裝上埋牆, 5千有找

lg平抵玩耐用,tcl外國專平機$399.00walmart 賣。自己對畫面。一看就知。如講畫面質素。越平越好現在D機一般都睇得到。

試吓先。希望ok。

引用:
原帖由 DCX 於 2022-8-6 14:03 發表
試吓先。希望ok。
ching幫忙試睇下幾個新聞台對唔對口型,我部tcl唔對口型,連去soundbar都係唔對。

引用:
原帖由 lv 於 2022-8-6 15:00 發表

ching幫忙試睇下幾個新聞台對唔對口型,我部tcl唔對口型,連去soundbar都係唔對。
可能要加機頂盒先對到口型了

引用:
原帖由 lv 於 2022-8-6 15:00 發表

正常喎!😅

引用:
原帖由 肥佛 於 2022-8-6 15:52 發表

可能要加機頂盒先對到口型了
tcl的缺點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]