• 瀏覽: 14,801
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+2
請教大家,如何在TCL C825 電視機安裝第三方 app. 我已經下載及安裝 X-plore,但也不能安裝. 它好像說我部電視機未 Root. 可能我的是香港版電視所以不能安裝罷. 
如各位有這方面的教學,請指點一下. 萬分感謝. 

港版TCL電視是否要Root機才能安裝第三方app嗎?有沒有其他方法安裝呢?感謝熟悉這方面的師兄指導. 謝謝. 🙏🙏🙏

不用Root機, 用跟機App "安全之星"

安全之星> 應用管理> 應用安裝> 插入USB設備

引用:
原帖由 PMX 於 2022-8-1 23:14 發表
不用Root機, 用跟機App "安全之星"

安全之星> 應用管理> 應用安裝> 插入USB設備
請問安全之星在那裡可以找到?我的是港版TCL,是否沒有安全之星這個APP? Thanks.

香港行貨都有

附件

IMG_0813.JPG(119.23 KB)

2022-08-08_T172225.png(417.41 KB)

引用:
原帖由 PMX 於 2022-8-5 16:30 發表
香港行貨都有
我試試先,唔該曬師兄.

引用:
原帖由 chu2048 於 2022-7-14 14:07 發表
請教大家,如何在TCL C825 電視機安裝第三方 app. 我已經下載及安裝 X-plore,但也不能安裝. 它好像說我部電視機未 Root. 可能我的是香港版電視所以不能安裝罷. 
如各位有這方面的教學,請指點一下. 萬分感謝. 
師兄,我部LGTV剛壞咗,都想買返部TCL,請問你果部喺邊度買?幾多錢?效果是否滿意🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 kwok29 於 2022-8-8 09:19 發表

師兄,我部LGTV剛壞咗,都想買返部TCL,請問你果部喺邊度買?幾多錢?效果是否滿意🙏🏻🙏🏻
部TCL-65"C835 用左差不多兩個月,覺得畫面色彩都很唔錯,始終都係mini led制式,直到些刻沒有投訴. 我買的時候是$13980,另外加掛牆安裝費$600. 你可以在price.com格下價錢先買. 找間4-5星信譽好些的店舖便可以了.

引用:
原帖由 潛入小兵部隊 於 2022-12-2 15:15 發表

你個呀伯乜都唔識上網免費搵人答
自己搵方法啦呀伯
食屎啦死基佬,好𨶙驚你發起狂連自己老豆阿哥細佬都照𨳒. 笑𨶙死人呀你個死基佬!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]