• 瀏覽: 8,352
  • 回覆: 9
先前有留意 PANASONIC JX800H 或 TCL C725, 花多眼亂, 各有評價話: TV 有啲窒, 有字幕模糊, 有聲音時大時細, 尋求師兄指教, 可否比些意見小妹?
想7K樓下, 主要 youtube, netflix, 睇電視, 可以打到 PS4, 或有冇其它好選擇? 謝謝!

https://www.price.com.hk

https://www.price.com.hk/product.php?p=499145

我用緊 JX800H, Netflix 4K, YouTube 4K, 電視;穩定,沒有聲音時大時細問題,字幕清晰。我唔打機,俾唔到意見

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-7-2 09:23 發表
我用緊 JX800H, Netflix 4K, YouTube 4K, 電視;穩定,沒有聲音時大時細問題,字幕清晰。我唔打機,俾唔到意見
想問下呢部平時睇電視清唔清,畫面快嗰時會唔會有殘影?兩側睇會唔會色差好大?
thx

引用:
原帖由 凡人博士 於 2022-7-1 17:19 發表
先前有留意 PANASONIC JX800H 或 TCL C725, 花多眼亂, 各有評價話: TV 有啲窒, 有字幕模糊, 有聲音時大時細, 尋求師兄指教, 可否比些意見小妹?
想7K樓下, 主要 youtube, netflix, 睇電視, 可以打到 PS4, 或有冇其它好選擇? 謝謝!
50JX700H

JX800H IPS Panel 100Hz

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-7-2 09:23 發表
C兄: 開TV會等好耐嗎, 畫質+操作介面容易嗎, youtube 手機可以投放嗎? 感謝回覆

多謝C兄見議, 可以講吓 Sony KD-50X80J 有乜好嗎?

引用:
原帖由 凡人博士 於 2022-7-2 15:33 發表

C兄: 開TV會等好耐嗎, 畫質+操作介面容易嗎, youtube 手機可以投放嗎? 感謝回覆
P記 xxJX800H 喺遙控關機,不是關電源,所以開機不用1秒;關電源再開機就要半分鐘以上。
操作很容易,畫質滿意(我不是發燒友)。
電視內置 chromecast,投射到電視沒有問題,跟電視有 YouTube, 我直接看。其他可以投射

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-7-2 16:54 發表

P記 xxJX800H 喺遙控關機,不是關電源,所以開機不用1秒;關電源再開機就要半分鐘以上。
操作很容易,畫質滿意(我不是發燒友)。
電視內置 chromecast,投射到電視沒有問題,跟電視有 YouTube, 我直接看。其他可以投射
 感謝師兄回覆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]