• 瀏覽: 8,366
  • 回覆: 11
你好想請問各位大神 我部sony電視有個箭嘴係到轉 但一點反應都沒有 按遙控掣冇反應 關電源再開都係錦 我以為更新 等了2小時都係箭嘴不停轉 請問有冇試過這種情況 如何解決 謝謝各位🙇🏽‍♂️

引用:
原帖由 腳指 於 2022-6-1 00:07 發表
你好想請問各位大神 我部sony電視有個箭嘴係到轉 但一點反應都沒有 按遙控掣冇反應 關電源再開都係錦 我以為更新 等了2小時都係箭嘴不停轉 請問有冇試過這種情況 如何解決 謝謝各位🙇🏽‍♂️

引用:
原帖由 樂天雪白的田螺 於 2022-6-1 07:56 發表
過了保養未如未搵保養如過了使5使介紹C父俾你
用左5年了 如小問題自己維修得到就搞 如要比人整就買過一部機了 謝謝你🙏 希望自己按錯掣搞到錦 有1次開得返 關左電視又係錦😭

引用:
原帖由 樂天雪白的田螺 於 2022-6-1 08:11 發表

有冇抆插蘇半小時以上再插插蘇
試過 因關吾到電視 所以要關電源先 關到機😭

引用:
原帖由 腳指 於 2022-6-1 08:13 發表

試過 因關吾到電視 所以要關電源先 關到機😭
試 update firmware。

引用:
原帖由 edoli 於 4/6/2022 20:51 發表

試 update firmware。
得轉緊嘅箭嘴,連畫面都冇,update firmware, 好高難度喎

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-6-4 21:03 發表

得轉緊嘅箭嘴,連畫面都冇,update firmware, 好高難度喎
電腦Download 係 usb 手指,電視關電制,插usb手指,電視通電,電視開機自動 upgrade firmware。

*Upgrade firmware 其間不能斷電

引用:
原帖由 edoli 於 4/6/2022 21:45 發表

電腦Download 係 usb 手指,電視關電制,插usb手指,電視通電,電視開機自動 upgrade firmware。

*Upgrade firmware 其間不能斷電
多謝賜教👍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]