• 瀏覽: 27,702
  • 回覆: 154
  • 追帖: 3
+13
如題

先謝!

LG SONY OLED 好!2021年model 依家做清貨,貨2022年model 太貴……我剛買12000蚊

引用:
原帖由 shucheuk 於 2022-5-9 15:52 發表
LG SONY OLED 好!2021年model 依家做清貨,貨2022年model 太貴……我剛買12000蚊
thx ching

自己心水都係Sony / LG / 3叔
首選都係sony, 因LG / 3叔太多個案好快壞

引用:
原帖由 佛肥 於 2022-5-9 16:57 發表
樂聲仲襟
係?
有時間去望望先, thx.

引用:
原帖由 tangoneone 於 2022-5-9 17:00 發表

係?
有時間去望望先, thx.
Pan記推介上代HX系HX800H 或以上
JX系暫只能推薦JX900H或以上。

JX800H 點睇都不流暢,除非是設定問題。

圖像upsample質素Sony, Pan記都唔會買錯。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-5-9 18:02 發表

Pan記推介上代HX系HX800H 或以上
JX系暫只能推薦JX900H或以上。

JX800H 點睇都不流暢,除非是設定問題。

圖像upsample質素Sony, Pan記都唔會買錯。
ching

邊款ok?

引用:
原帖由 tangoneone 於 2022-5-9 19:20 發表

ching

邊款ok?

13269309 13269310
俾我選擇,HX900H首選。

Panasonic OLED 畫質一流,但最怕起烘,雖然Pan記在散熱防烘下了點工夫。

印象中Pan記專門店 48"Oled $10xxx。

4K用嚟睇電視,矇
除左呢樣,就非常正

JX系=
平,靚, 正

引用:
原帖由 tangoneone 於 2022-5-9 16:15 發表

thx ching

自己心水都係Sony / LG / 3叔
首選都係sony, 因LG / 3叔太多個案好快壞
如果你想唔易壞或保養好,panasonic會係不二之選。但我認為佢比較落後,可能netflix,disney+之煩app更新較慢,加上打機唔得。我本來都想買,但真係落後。

如果計易唔易壞,係呢個討論區,最易壞係samsung,第二係sony,第三係lg,第四係panasonic。

sony粒chip同聲效會先進d,打機lg會好d。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-5-9 19:43 發表

俾我選擇,HX900H首選。

Panasonic OLED 畫質一流,但最怕起烘,雖然Pan記在散熱防烘下了點工夫。

印象中Pan記專門店 48"Oled $10xxx。
thx ching

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2022-5-10 12:48 發表

如果你想唔易壞或保養好,panasonic會係不二之選。但我認為佢比較落後,可能netflix,disney+之煩app更新較慢,加上打機唔得。我本來都想買,但真係落後。

如果計易唔易壞,係呢個討論區,最易壞係samsung,第二係sony,第三係lg,第四係panasonic。

sony粒chip同聲效會先進d,打機lg會好d。
thx ching

部電視多數睇youtube / 玩 switch / netfilx / disney+ 多, 睇免費電視台反而少

如果你話pan記netflix / disney+ update 得慢,反而無嘜所謂, 最concern係唔易壞

咁以乎 pan 記 / sony / LG啱我多d

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2022-5-10 12:52 發表
性價比高就考慮買呢款👇
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=29980762&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
thx ching

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]