• 瀏覽: 2,256
  • 回覆: 17
如果唔係即買即裝, 係分開我自己係另外店買掛牆架的話, NB呢間, 掂唔掂呢?

我想要活動掛牆架, 即係可以把電視少少拉出後, 再可以少少地向左或右轉方向的.  65寸電視我想要雙手臂型的掛架, 覺得會安全D.

另外, 安裝師傅上門時係咪會跟到我要求, 在牆的合適位置鑽洞, 令到掛上電視機之後, 在牆的置中位置, 而不會偏埋一邊?

買架 (65寸電視用的活動掛牆架) 連安裝及掛電視, 呢三個工程, 大約總共要幾錢?

附件

nb wallmount.jpg(71.77 KB)

2021-10-24 09:06 PM

nb wallmount.jpg

熱賣及精選
43吋都要650連裝我諗65吋要1000以上

引用:
原帖由 netman88 於 2021-10-24 09:06 PM 發表

如果唔係即買即裝, 係分開我自己係另外店買掛牆架的話, NB呢間, 掂唔掂呢?

我想要活動掛牆架, 即係可以把電視少少拉出後, 再可以少少地向左或右轉方向的.  65寸電視我想要雙手臂型的掛架, 覺得會安全D.

另外, 安裝師傅上門時係咪會跟到我要求, 在牆的合適位置鑽洞, 令到掛上電視機之後, 在牆的置中位置, 而不會偏埋一邊?

買架 (65寸電視用的活動掛牆架) 連安裝及掛電 ...
$可以解決問題,

引用:
原帖由 BANBANBANBANBAN 於 2021-10-25 09:52 AM 發表

$可以解決問題,
大約會要幾錢?

引用:
原帖由 netman88 於 2021-10-25 09:54 AM 發表

大約會要幾錢?
你直接同CF講, 你的要求, 俾$500元他, 應該ok. (褂牆架自已買)

最近我也是這樣攪掂.

向送機來的人講? 因為好似係, 送機的人跟 裝機 (即拆盒把機裝原裝腳架, 放上電視機櫃, 校台)的人, 係兩個不同的人. 仲會在不同的日子來我家?

引用:
原帖由 netman88 於 2021-10-25 05:44 PM 發表

向送機來的人講? 因為好似係, 送機的人跟 裝機 (即拆盒把機裝原裝腳架, 放上電視機櫃, 校台)的人, 係兩個不同的人. 仲會在不同的日子來我家?
裝機CF

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-25 08:34 AM 發表

你點解唔教樓主用你屋企電視牆嘅安裝方法,平靚正嘅...........狗臂架

附件

20200113_316d2846c3bd7f4c3ce6bg6B2igMdpY1.jpg(69.51 KB)

2021-10-25 06:24 PM

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-25 08:34 AM 發表

你諗65吋要1000以上...........1001 至 10000 蚊都係以上,你講左等於冇講喎,磚家

引用:
原帖由 netman88 於 2021-10-24 09:06 PM 發表

其實裝掛牆架唔太難,mark 好位鑽窿,我屋企用緊嘅掛牆架可以承受 50 kg, 70 吋電視,我部 TV 係 43 " ,我一個人裝,零難度

NB 架質素 OK

附件

tv_stand_1526271135_ed15b1f4.jpg(36.42 KB)

2021-10-25 06:34 PM

tv_stand_1526271136_b98a4bb1.jpg(41.33 KB)

tv_stand_1526271136_80dec345.jpg(47.13 KB)

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-10-25 06:34 PM 發表

其實裝掛牆架唔太難,mark 好位鑽窿,我屋企用緊嘅掛牆架可以承受 50 kg, 70 吋電視,我部 TV 係 43 " ,我一個人裝,零難度

NB 架質素 OK
你這款係可以少少向上/下的吧?

我想要係可以少少拉出後, 少少向左/右轉的.

我心目中部電係大約20KG

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-10-25 06:29 PM 發表

你諗65吋要1000以上...........1001 至 10000 蚊都係以上,你講左等於冇講喎,磚家
我今日問左SUNING

65寸電視要 買及安裝 我想要的雙手臂活動掛牆架的話, 要$1100.

呢個價算合理嗎?

我知NB架大約賣4百蚊? 即係大約700係人工. 大家覺得可以接受嗎?

買部3萬65寸OLED, 一千幾百掛架及安裝費都慳!
要問清楚,唔用原廠安裝,如維修電視點算,要唔要自己從掛架拆卸下來給維修師傅維修,Panasonic 信興要求自己拆,維修後自己裝,如沒有用原廠安裝。
另外,OLED好簿,用力要技巧!
裝個插蘇,連工包料最平都5舊啦!
65寸OLED仲要2個人...

引用:
原帖由 netman88 於 2021-10-25 07:51 PM 發表

我今日問左SUNING

65寸電視要 買及安裝 我想要的雙手臂活動掛牆架的話, 要$1100.

呢個價算合理嗎?

我知NB架大約賣4百蚊? 即係大約700係人工. 大家覺得可以接受嗎?
1100 連架連裝唔算貴

引用:

https://mobile.yangkeduo.com/goo ... fer_share_form=text

自已陶落來裝38kg的70吋電視(可承75kg),將來換紅米86吋都夠力,連運費港紙三佰五元,自已裝搞掂
easy job...一條友搞掂,系托上托落要老虎幫手

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]