• 瀏覽: 7,408
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
最近姪仔對 Head-Fi 冇興趣,佢畀翻部 SP1000我。幾年冇典聽,又知道最近有噱頭嘢試聽,咪去消磨下時間!

不錯的·行石爽快·行日本膽管·有驚喜👍🏻

但行晶片又唔夠SP1000高底伸延度大,但行膽就SP1000又比唔到你…. 我覺得咋!😅

反而呢對耳牛有啲驚喜!

拎上手啲 AK 機太重,都係聽翻我𠵱家部 Sony ZX300 算咯!

熱賣及精選
Hybrid 混合個聲最正~我都上去試咗!不過整體線條感比sp2k差!輕身係其中一個賣點,但試機時介面有D慢!😑

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2021-10-18 08:30 PM 發表

Hybrid 混合個聲最正~我都上去試咗!不過整體線條感比sp2k差!輕身係其中一個賣點,但試機時介面有D慢!😑
線條差好宅洗

咁就比人水左, 仲要係熟人!

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2021-10-21 10:17 AM 發表

線條差好宅洗
混合模式好明顯同sp2000嘅石機聲唔同,sp2000t 同sp2000最明顯分別係樂器聲嘅線條感較差!但調音絕對同sp2000唔同味~要睇返夾乜耳機!如果只比較人聲,我比較鐘意2000t

Sp2000t線條感和細緻度比sp2000差D.但低音段無sp2000咁軟聲.

利申部機是借人的

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-10-31 11:56 PM 發表

Sp2000t線條感和細緻度比sp2000差D.但低音段無sp2000咁軟聲.

利申部機是借人的

師兄,你都好快放走左自己嗰部,係咪真係咁唔掂

引用:
原帖由 skh8 於 2021-11-1 02:21 PM 發表

師兄,你都好快放走左自己嗰部,係咪真係咁唔掂
不是,部機是幫人買了之後又話唔要,只好蝕錢放售(全新未開封的)

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-11-1 03:55 PM 發表

不是,部機是幫人買了之後又話唔要,只好蝕錢放售(全新未開封的)
我就係見到未開封嚇左一嚇
另外佢個電子管同Cayin N8 有冇咩聽感意見

引用:
原帖由 skh8 於 2021-11-1 05:24 PM 發表

我就係見到未開封嚇左一嚇
另外佢個電子管同Cayin N8 有冇咩聽感意見
今天已經還了機,比較不到了

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-11-1 07:11 PM 發表

今天已經還了機,比較不到了
好,唔該晒你先
有時間先出去試下

引用:
原帖由 f1kon 於 2021-10-18 09:02 AM 發表

最近姪仔對 Head-Fi 冇興趣,佢畀翻部 SP1000我。幾年冇典聽,又知道最近有噱頭嘢試聽,咪去消磨下時間!

不錯的·行石爽快·行日本膽管·有驚喜👍🏻

但行晶片又唔夠SP1000高底伸延度大,但行膽就SP1000又比唔到你…. 我覺得咋!😅

反而呢對耳牛有啲驚喜!

拎上手啲 AK 機太重,都係 ...
我冇玩過耳機,請問樓主有冇D入門推薦下?謝謝

引用:
原帖由 g444494103bb6 於 2021-11-6 11:49 PM 發表

代答,可試Hiby new r6 ,$3999.

引用:
原帖由 g444494103bb6 於 2021-11-6 11:49 PM 發表

入門級我就當 3000幾港紙…… Sony 隻 M7,性價比高,個包裝夠大,啲聲又夾機。

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-11-7 12:16 AM 發表

代答,可試Hiby new r6 ,$3999.
乜係講 DAP 咩?係嘅話 ching 講呢隻入門就一定 ok!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]