• 瀏覽: 4,541
  • 回覆: 27
朋友今年三月買HIBY海貝R5, 用半年爆電,新代理Premium Sound Asia LTD話維修期最少一個半月。

咁不如淘寶買得啦................

買過部好過

熱賣及精選
我有部都整了3個月.

我上次部new r6整足2個月

引用:
原帖由 wingmanxxxxx 於 2021-9-19 09:44 AM 發表

我上次部new r6整足2個月
師兄請問壞乜嘢?我都用緊new R6, 等我留意下。

爆電

附件

F76BE55B-FB3B-4301-A83E-10273DA13DE3.jpeg(148.76 KB)

2021-9-19 04:08 PM

216BEAA3-6EA6-460C-9A8C-7C74942CC5E1.jpeg(160.47 KB)

2021-9-19 04:08 PM

引用:
原帖由 末日男 於 2021-9-19 10:48 AM 發表

師兄請問壞乜嘢?我都用緊new R6, 等我留意下。
我個部經常hang機,發熱(好熱個隻),我最後頂唔順部機換咗其他機

其實好正常吓,代理不會剩一部機寄回廠維修,通常會等一定數量才寄,加上疫情關係,個半月不算耐,祗要代理維修完,取機時補回維修期內,沒有享用該產品的日子便OK了

我部 N3 Pro 都整左兩個月喇.  呢間野最麻煩係攞機去整同取機都要先預約, 無得 walk-in, 仲要唔知係咪每半粒鐘 serve 一個客, 佢地就爽死, 間野位置又係官塘/牛頭角中間, 夏天真係行餐死, 無下次     

引用:
原帖由 countryboyhk 於 2021-9-20 01:31 PM 發表

我部 N3 Pro 都整左兩個月喇.  呢間野最麻煩係攞機去整同取機都要先預約, 無得 walk-in, 仲要唔知係咪每半粒鐘 serve 一個客, 佢地就爽死, 間野位置又係官塘/牛頭角中間, 夏天真係行餐死, 無下次     
好多代理也要預約,最怕嗰D開9:30,12:30至2:00午膳時間,收5:30
,星期六,日,公眾假期休息,要維修真係要請半日假才得

換電都要寄返大陸廠?睇來尼D代理真系無請人響維修部幫客整機,部機無論大小問題都只係寄返原廠整

引用:
原帖由 ep905 於 2021-9-22 10:11 AM 發表

換電都要寄返大陸廠?睇來尼D代理真系無請人響維修部幫客整機,部機無論大小問題都只係寄返原廠整
請個維修師傅月月出糧,又唔可以收高維修費,咁寄回國內原廠維修也可以理解的

引用:
原帖由 山下緊慎的女俠 於 2021-9-22 02:59 PM 發表

請個維修師傅月月出糧,又唔可以收高維修費,咁寄回國內原廠維修也可以理解的
咁又係,但糸換電都搞咁耐,令到用家二三個月都無機用,下次換機用家又會考慮清楚會吾會再買你的機啫,而家大把選擇

引用:
原帖由 ep905 於 2021-9-22 06:26 PM 發表

咁又係,但糸換電都搞咁耐,令到用家二三個月都無機用,下次換機用家又會考慮清楚會吾會再買你的機啫,而家大把選擇
呢點好似全部國內產品也一樣喎,如果有邊間可以一星期內完成維修,請指教吓(註寄回內地維修計)
而香港代理有設維修部當然正啦,我都想知邊個國內品牌咁正

曾經拎過1部dap上香港代理要求換電池,保養期內,服務員說要放低10日左右,以便檢查電池是否真的壞了,如果証實粒電壞了會換粒全新,估計15日內可取回,因為保養期內費用全免,但如果粒電池屬正常,但仍要求換全新,則要收取該電池費用,人工可以不收(因為保養期內)祗收零件費,我覺得非常合理

引用:
原帖由 山下緊慎的女俠 於 2021-9-22 07:24 PM 發表

呢點好似全部國內產品也一樣喎,如果有邊間可以一星期內完成維修,請指教吓(註寄回內地維修計)
而香港代理有設維修部當然正啦,我都想知邊個國內品牌咁正
有邊間香港代理可以一星期內完成維修?  
有.........就係 hiby 以前個代理囉!

我以前部 hiby r6pro 電力不足,好快冇電,於事拎上去要求換電 (只walk in),擺低後只三曰就來電有得攞,連工包料 $200 大元,仲加送三個月電池保養..... 服務好到你唔信,而且地點又近地鐵 (葵芳) !

衣家肯定冇呢隻歌仔唱....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]