• 瀏覽: 3,815
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
新手請求推薦DAP +耳機,只會聽流行歌曲,希望人聲比較好,budget大約$6000左右,希望大家比D意見,thanks!!!!!!

熱賣及精選
早前想買Hiby new R6, 但最後買左DX300,其實三千上下嗰啲寧願買靚耳機用電話聽歌好過;
之前用onkyo DPX1用fender ten3, 淨係轉機用平衡輸出,同一首歌根本兩樣野,嗰啲聲音遠近層次真係正好多。

引用:
原帖由 errant 於 2021-9-20 03:20 PM 發表

早前想買Hiby new R6, 但最後買左DX300,其實三千上下嗰啲寧願買靚耳機用電話聽歌好過;
之前用onkyo DPX1用fender ten3, 淨係轉機用平衡輸出,同一首歌根本兩樣野,嗰啲聲音遠近層次真係正好多。
多謝意見,我已經買左westone w40耳機,但係DX300價錢真係有D貴,吾知Sony 507好吾好呢?

引用:
原帖由 bmwkk327 於 2021-9-22 11:08 AM 發表

多謝意見,我已經買左westone w40耳機,但係DX300價錢真係有D貴,吾知Sony 507好吾好呢?
點解揀 westone?!

引用:
原帖由 andrewfiren 於 2021-9-22 11:38 AM 發表

點解揀 westone?!
揀westone主要係網上好多人都話佩戴舒服,音質又吾差,而且價錢好大優惠,大約$1700元!

引用:
原帖由 bmwkk327 於 2021-9-22 11:08 AM 發表

想要抵玩Dap就AP80pro,人聲就n3pro

淨買耳機可揀FD7

引用:

DX300 同507 唔同班

引用:
原帖由 biagini 於 2021-9-23 07:34 AM 發表

想要抵玩Dap就AP80pro,人聲就n3pro
多謝意見!

引用:
原帖由 lesteroot_2006 於 2021-9-23 11:35 AM 發表

淨買耳機可揀FD7
多謝意見,但係已經買左Westone w40

聽左w80一年,音質唔差,配戴舒適,配FiioM11,雖然M11唔係靚機,但絕對好聽過用電話聽!!!

Weston近排大減價程度係要錢唔要貨

引用:
原帖由 leoleonleo 於 2021-9-24 03:46 PM 發表

Weston近排大減價程度係要錢唔要貨
唔劈價邊個會買佢呀?!
聲又唔係特別出眾, 耐用程度直頭……

引用:
原帖由 andycelia 於 2021-9-24 03:02 PM 發表

聽左w80一年,音質唔差,配戴舒適,配FiioM11,雖然M11唔係靚機,但絕對好聽過用電話聽!!!
佢做助聽器, 配戴感確實一流!
但音質就見仁見智啦!

最好的音質就是能夠忠實還原真實自然的聲音

主題標籤 #耳機
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]