• 瀏覽: 3,902
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
我的 安博盒子是2017買, 只可接收 2G Wifi。 速度慢,畫面有時會停止。 換個有5G會好些嗎?
那型號比較好? 不需要最高型號因為貴.
請指教.

熱賣及精選
用線!!!不需要浪費 $$$

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-9-6 13:21 發表

用線!!!不需要浪費 $$$
讚同X2, 用 lan線會好好多。

引用:
原帖由 davis02 於 2021-9-6 11:24 AM 發表

我的 安博盒子是2017買, 只可接收 2G Wifi。 速度慢,畫面有時會停止。 換個有5G會好些嗎?
請指教.
安博 8 $ 950 , 最高型號 $ 1250-1380

我架安博二代自己加裝咗條天線,收得不知幾穩定!

附件

20210907_042658.jpg(147.97 KB)

2021-9-7 04:34 AM

引用:
原帖由 得把口 於 2021-9-7 04:34 AM 發表

我的是第一代PRO, 不能加天線. Lan線插座離得遠,不能用線.
5G是否比2G好很多?
型號越高, 畫質是否越好嗎?

想請教下,睇英超係咩台,新手第一次用買咗9代

仲有啲畫質好差

引用:
原帖由 1680000 於 2021-9-7 11:14 PM 發表

想請教下,睇英超係咩台,新手第一次用買咗9代
Bein sport
Astro supersport
台灣 ELEVEN SPORT

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-9-7 11:43 PM 發表

Bein sport
Astro supersport
台灣 ELEVEN SPORT
Th anks

引用:
原帖由 davis02 於 2021-9-7 10:16 PM 發表

我的是第一代PRO, 不能加天線. Lan線插座離得遠,不能用線.
5G是否比2G好很多?
型號越高, 畫質是否越好嗎?
本身係冇天線,係我自己diy加天線上去,左邊係我diy加咗天線嘅二代,右邊係冇加天線嘅四代,遲啲得閒都會加埋!兩個型號畫質冇分別!

附件

IMG_20210908_042022_HDR.jpg(462.88 KB)

2021-9-8 04:28 AM

引用:
原帖由 得把口 於 2021-9-7 04:34 AM 發表

ching
請問條天線邊度有得買?

引用:
原帖由 davis02 於 2021-9-6 11:24 AM 發表

請指教.
識 DIY 整天線 20 蚊。

唔識 DIY 天線,買個部啦!有啲台舊款機 load 唔到。

啱啱試咗 安博 6 好似 2019 款,2.4GHz WiFi 得喎無嘢,係唔夠插線快!

引用:
原帖由 beelzebub 於 2021-9-8 06:49 AM 發表

ching
請問條天線邊度有得買?
我見過鴨寮街間新昌電腦有得賣,我嗰啲係喺地攤檔買舊router拆出嚟,通常$10一個,有三條天線!

附件

IMG_20210908_204203_HDR.jpg(290.1 KB)

2021-9-9 06:37 PM

引用:
原帖由 得把口 於 2021-9-9 06:37 PM 發表

我見過鴨寮街間新昌電腦有得賣,我嗰啲係喺地攤檔買舊router拆出嚟,通常$10一個,有三條天線!
唔該晒ching

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]