• 瀏覽: 1,630
  • 回覆: 5
剛入手左DJI MINI 2航拍機,
想請教一下那裡可以買手機散熱神器?
什麼款式比較好,
本身是三星手機.

生活滿足健康愉快已足夠!
熱賣及精選
引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2021-5-28 01:29 PM 發表

剛入手左DJI MINI 2航拍機,
想請教一下那裡可以買手機散熱神器?
什麼款式比較好,
本身是三星手機.
樓主師兄,唔使買啲乜嘢散熱神器嘅。

攞把芭蕉扇就搞掂啦,啲風力又夠強,電池續航能力又長,一冇電就立即換過粒電,快靚正。

遙控器加芭蕉扇,單手都拎得到,唔會論論盡盡嘅;部手機如果唔係太熱,重可以吹下個人添,一舉兩得。

我唔係新手,飛行公里數已經有1,091公里了。

DJI MINI 2個包包,又剛好放得落,輕鬆拉埋啲拉鍊,唔會緊,重非常方便:

怕一粒電池唔夠用,帶多幾粒都夠位放。

而家外邊啲天氣,放飛用最弱的三度風力就足夠了;如果7月至8月,就可能要用最強勁的一度風力了。

引用:
原帖由 csmarco 於 2021-5-28 04:47 PM 發表

DJI MINI 2個包包,又剛好放得落,輕鬆拉埋啲拉鍊,唔會緊,重非常方便:
怕一粒電池唔夠用,帶多幾粒都夠位放。

而家外邊啲天氣,放飛用最弱的三度風力就足夠了;如果7月至8月,就可能要用最強勁的一度風力了。
謝謝你師兄,
我都有呢芭蕉扇,
風力好夠,
你好厲害, 一路夾住把fan一路控制航拍機,
我係新手, 上星期先入手左Mini  2.
所以技術未必甘高超?

引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2021-5-31 01:02 PM 發表

謝謝你師兄,
我都有呢芭蕉扇,
風力好夠,
你好厲害, 一路夾住把fan一路控制航拍機,
我係新手, 上星期先入手左Mini Air 2.
所以技術未必甘高超?
樓主師兄,有幾高技術吖?

你試過之後,就會發覺,其實原來係好輕鬆,又簡單直接㗎。

相中我係由於要拍照,所以要騰出一隻手出嚟,如果用雙手來把持,真係好容易㗎。

MINI 2和AIR 2係兩個機種,有點分別的。

DJI係冇MINI AIR 2呢個機種㗎。

引用:
原帖由 csmarco 於 2021-5-31 11:17 PM 發表

樓主師兄,有幾高技術吖?

你試過之後,就會發覺,其實原來係好輕鬆,又簡單直接㗎。

相中我係由於要拍照,所以要騰出一隻手出嚟,如果用雙手來把持,真係好容易㗎。

MINI 2和AIR 2係兩個機種,有點分別的。

DJI係冇MINI AIR 2呢個機種㗎。
係呀, 已更正係DJI Mini 2,
我仲未敢試玩, 係代家人問一下,
甘我叫家人下次試一下.
我係師妹.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]