• 瀏覽: 749
  • 回覆: 8
想問各位,市面有冇賣連接線一邊係HDMI另一邊係USB,用嚟連接DVD機同竜腦,唔該哂

熱賣及精選
引用:
原帖由 kwlhk 於 2021-5-2 10:36 AM 發表

想問各位,市面有冇賣連接線一邊係HDMI另一邊係USB,用嚟連接DVD機同竜腦,唔該哂
淘寶有轉換器
不過想問仲睇DVD??

引用:
原帖由 cy1288 於 2021-5-2 11:10 AM 發表

淘寶有轉換器
不過想問仲睇DVD??
係老歌karaoke dvd,要抄俾朋友,佢成日話買唔番

引用:
原帖由 kwlhk 於 2021/5/2 15:21 發表

你不如用Handshake轉MKV, MP4 給他啦.
*或者成個DVD 轉出來(檔案)又再燒番多一隻DVD.

handshake (program)是免費.

引用:
原帖由 kwlhk 於 2021-5-2 03:21 PM 發表

我呢排都成日聽番啲老歌,新歌10首有9首我都唔岩聽,開始脫節啦🙈

引用:
原帖由 cy1288 於 2021-5-3 09:51 AM 發表

我呢排都成日聽番啲老歌,新歌10首有9首我都唔岩聽,開始脫節啦🙈
都試過唱新歌,但唱極都上唔到口,唔知係唔係年紀大

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-5-3 01:46 AM 發表

你不如用Handshake轉MKV, MP4 給他啦.
*或者成個DVD 轉出來(檔案)又再燒番多一隻DVD.

handshake (program)是免費.
試下先,唔該哂

引用:
原帖由 kwlhk 於 2021/5/4 16:59 發表

試下先,唔該哂
DVD 轉mp4 設定教學(handbrake)
*供參考用途

https://www.howtogeek.com/199618 ... file-to-any-format/

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-5-6 04:35 PM 發表

DVD 轉mp4 設定教學(handbrake)
*供參考用途

https://www.howtogeek.com/199618/how-to-use-handbrake-to-convert-any-video-file-to-any-format/
多謝再三指點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]