• 瀏覽: 5,784
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
試過幾隻 high end 耳機 (e.g. 64 Trio, Odin, Sultan Damascus) 都比唔到想要嘅聲我……
幾隻都係分析力極高, 音場極闊, 但人聲薄而且凹陷……
師兄有冇人聲密度高, 但同時維持到一定的分析力同埋低頻下潛力嘅耳機推介? 🤔

熱賣及精選
我主要聽流行曲, 間中聽 rock, 所以隻耳機最好夠雜食! 😁
唔該哂!

買隻cayin c9包暖

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 bbcandrew 於 2021-4-28 01:32 PM 發表

試過幾隻 high end 耳機 (e.g. 64 Trio, Odin, Sultan Damascus) 都比唔到想要嘅聲我……
師兄有冇人聲密度高, 但同時維持到一定的分析力同埋低頻下潛力嘅耳機推介? 🤔
試動圈耳機, 我用IE80, 以前用UE10pro, Westone 4R

投資是一門辛苦的工作, 要有回報, 一定要有付出, 好逸惡勞, 聽貼士可以發達, 只是妙想天開!
引用:
原帖由 bbcandrew 於 2021-4-28 01:32 PM 發表

try Z1r. 但你的前端要有番咁上下

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2021-4-28 09:53 PM 發表

try Z1r. 但你的前端要有番咁上下
我用 SP1000M 推唔郁.....

btw, 港版 Sultan, FiR M5, VE8, U18s 呢四隻係咪暖聲?

引用:
原帖由 bbcandrew 於 2021-4-28 10:49 PM 發表

我用 SP1000M 推唔郁.....

btw, 港版 Sultan, FiR M5, VE8, U18s 呢四隻係咪暖聲?
使多錢投放. 我情願先放在前端

Try Final x DITA 糸竹管弦 SHICHIKU.KANGEN

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2021-4-28 11:00 PM 發表

使多錢投放. 我情願先放在前端
我出街聽, 所以部 DAP 要輕便 d!

U18S 是全鐵耳機,個人覺得不是太個暖那種.但 sp1000m 都是推不好的.

Dita project 71 sakura 很暖聲

附件

IMG-20210426-WA0002.jpg(211.53 KB)

2021-4-29 12:15 AM

引用:
原帖由 崖上理性的核心 於 2021-4-29 12:15 AM 發表

Dita project 71 sakura 很暖聲
發錯 這才是櫻木

附件

IMG-20210426-WA0012.jpg(126.44 KB)

2021-4-29 12:19 AM

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-4-28 11:58 PM 發表

U18S 是全鐵耳機,個人覺得不是太個暖那種.但 sp1000m 都是推不好的.
師兄,有無建議U18S用咩推會好D

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-4-28 11:03 PM 發表

Try Final x DITA 糸竹管弦 SHICHIKU.KANGEN
呢隻難推嗎?

主題標籤 #耳機
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]