• 瀏覽: 4,425
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
Sony ok呀!

熱賣及精選
引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-8 10:42 AM 發表

那Samsung QLED 如何
應該咁講,你睇新聞台,最易燒,你應該買啲吾會燒既,就最好

引用:
原帖由 jelly 於 2021-4-9 12:02 AM 發表

應該咁講,你睇新聞台,最易燒,你應該買啲吾會燒既,就最好
想請問邊啲冇咁容易燒?

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-9 08:33 AM 發表

想請問邊啲冇咁容易燒?
lcd

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-9 08:33 AM 發表

想請問邊啲冇咁容易燒?
驚燒印真係唔好買OLED,買高階VA LCD PANEL嘅電視會有較佳嘅黑位表現

引用:
原帖由 rsmdpan 於 2021-4-9 10:16 AM 發表

驚燒印真係唔好買OLED,買高階VA LCD PANEL嘅電視會有較佳嘅黑位表現
Samsung QLED ok?

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-9 10:18 AM 發表

Samsung QLED ok?
QLED 其實係 有 local dimming 嘅 LED, 無燒印問題。

樓下有講 點買到平靚正嘅 55“ Q80T 水貨,有幾百個香討朋友落咗 pm 俾個 post 樓主。

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-8 01:24 發表

我用緊 LG oled, D人話 LG易壞,但我又唔覺得係咯
我屋企兩部;G, 冇壞過。

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-7 11:18 PM 發表

話說電器店Sales 介紹LG OLED 電視,但我budget 不高,大約一萬左右,要55吋
想請問各位有冇好電視推介?
謝謝
咁你可以買 LG 唔係oled嘅電視。

或者三星量子點囉,不過冇 光點搖控⋯

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-4-9 01:10 PM 發表

QLED 其實係 有 local dimming 嘅 LED, 無燒印問題。

樓下有講 點買到平靚正嘅 55“ Q80T 水貨,有幾百個香討朋友落咗 pm 俾個 post 樓主。
Thanks

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-9 01:38 PM 發表

Thanks
其實我上年都買入一部香港水貨 55“Q70R, $5xxx, 平靚正,用咗一年色彩 依然好正,無投訴。

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-4-9 02:50 PM 發表

其實我上年都買入一部香港水貨 55“Q70R, $5xxx, 平靚正,用咗一年色彩 依然好正,無投訴。
咁我放心了。謝謝你

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-9 02:56 PM 發表

咁我放心了。謝謝你
歡迎你加入我們香討 3*QLED 水貨平靚正軍團!

老千店總是叫人買LG及三星,可能利潤回報高,我用SONY 47吋800A近八年都未壞過,技街支援打個電話又可即時回答教你sitting的深層問題,另外年多前再買-部32吋660w,送機後SONY師傅上門安裝發現外框有些不顯眼的微花,(不是他說,我都看不出),都馬上代我安排更換,服務-流。我也曾用過樂聲,質素OK,但技街支援電話服務就非常冷淡唔想答你,少少問題就叫你約時間上門睇,就算未過保用期都要取日工作假在家等待,過了保用期就更要付費。致於非利浦我也用過,就同韓國貨-樣質素垃圾,客戶服務差到不得了。

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-8 08:09 AM 發表

Eeee 你也有看這板。請問你用左oled 幾多年?同埋如果我成日看新聞台會否burn in
拿部電視睇新聞咁哂料,新聞有咩睇呀?黑暴已經少了。
e家睇疫情,比較悶
我就唔會花時間看ed無聊野,正苦只會不斷叫你打針🤔死左唔好喊🤐

i'm 攪攪震
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]