• 瀏覽: 2,986
  • 回覆: 9
本身用緊灰黃鸝想升級轉耳機
暫時心水係綠仙女,但2020 版本又話轉左暖聲
諗緊自己鍾意聽既灰黃鸝究竟係暖定冷
各位師兄可唔可以比下意見?

引用:
原帖由 jackkit1016 於 2021-1-24 09:31 AM 發表

本身用緊灰黃鸝想升級轉耳機
暫時心水係綠仙女,但2020 版本又話轉左暖聲
諗緊自己鍾意聽既灰黃鸝究竟係暖定冷
各位師兄可唔可以比下意見?
唔好人地話,自己出去試……
我之前一心去試灰黃、黑黃,最後入手係綠仙……2年前嘅事

[img][/img]

回覆 引用 TOP

初步升級係灰黃,一圈兩鉄。一年後入綠仙五鉄,有好大升級聽覺。
兩隻係有少少暖聲。
綠仙配AK player係好好聽。
兩年後想玩新野,就N62+DK4001。聽到而家,夠聽就算。

回覆 引用 TOP

仙女易推,配手機亦可。等緊CM,呢排Fxa9 跟 鋼仙 輪流聽,最後還是覺得仙女比較舒服耐聽。如不是CM ,我會選對動圈,初步試過對1697幾合口味。

隨空而動
引用:
原帖由 mobplay1 於 2021-1-27 12:08 AM 發表

仙女易推,配手機亦可。等緊CM,呢排Fxa9 跟 鋼仙 輪流聽,最後還是覺得仙女比較舒服耐聽。如不是CM ,我會選對動圈,初步試過對1697幾合口味。
你好師兄,請問你是否用綠仙做CM?邊度做同幾多錢??謝謝!

引用:
原帖由 iampadi 於 2021-1-28 09:48 AM 發表

不是。之前black Friday 做了FIR M4 CM,等到貨。同埋我用的是鋼仙。

隨空而動

回覆 引用 TOP

綠仙

回覆 引用 TOP

係都阿姨三伯啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iampadi 於 2021-1-28 09:48 發表

上年係fb問過,綠仙改cm$2250

lawzelda
引用:
原帖由 lawzelda1 於 2021-2-11 09:08 AM 發表

上年係fb問過,綠仙改cm$2250
我就係綠仙改CM , 真係要搵間好D既改模。
唔係既話拆左原裝既膠管照搬去CM度,趺幾趺爆管就只有再改CM..我奶過野
BTW , 而家用緊VE 極樂世界CM 已經好少聽隻仙女 , 聽D細節空間感好出。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]