• 瀏覽: 8,056
  • 回覆: 61
  • 追帖: 3
奇怪一代新旗艦開售咗,竟然個版提都無人提起,今代用上四粒CS43198到底聲底如何?由於實在無時間出去試demo機, 如果有師兄玩過請分享一下

回覆 引用 TOP

咁嘅時勢邊有人有錢玩DAP

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2021-1-11 12:31 PM 發表

咁嘅時勢邊有人有錢玩DAP
我響好幾個耳機店 fb 都成日日見一大班人開箱喎...

不過其實話時話 headfi 真係小眾嘢,身邊親戚朋友有玩都唔知有冇五個人,啲 DAP 同耳機過一萬自問冇本事買,啲廠 mark 價完全離哂地,完全玩暴利少銷。

iBasso DX200
Fiio X7 Mark 2
Sony ZX300
Cayin N3 Pro
64 Audio V6S
Unique Melody Martian
Fiio FH7
Sony XBA-N3BP
Sony MDR-1A
Sony MDR-M1ST
Sony WH-1000XM3
cs43198
感覺上買嘅人不太多

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-1-11 01:51 PM 發表

cs43198
感覺上買嘅人不太多
我估係個品牌問題 哩幾年出D機都有問題 死症😂

引用:
原帖由 im50 於 2021-1-11 02:08 PM 發表

就算放十粒都無用啦
又唔係勁

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

ibasso除了firmware問題多, 都冇咩唔好既, 我個人幾鍾意佢既調音風格, 但真係無錢買新dap,我得部dx90同dpx1a

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-1-11 03:28 PM 發表

ibasso除了firmware問題多, 都冇咩唔好既, 我個人幾鍾意佢既調音風格, 但真係無錢買新dap,我得部dx90同dpx1a
哩個先大問題

回覆 引用 TOP

初步聽感.是偏暖聲底(純個人聽感)

回覆 引用 TOP

國磚都係Cayin或Lotoo比較好

引用:
原帖由 mimi0838 於 2021-1-11 05:13 PM 發表

國磚都係Cayin或Lotoo比較好
個人覺得Cayin操作反應一般,Lotoo則最順.

引用:
原帖由 im50 於 2021-1-11 02:08 PM 發表

出咗3代旗艦,個界面流暢度都無改善?有無聽過呢部300仔呀50兄?聲底如何?今次整到咁大部可以用埋來睇片打機都得了

引用:
原帖由 ip_csl 於 2021-1-11 05:50 PM 發表

個人覺得Cayin操作反應一般,Lotoo則最順.
Lotoo機樣靚做工好,續航長又唔熱,系統又夠順。雙線路單端平衡一流聲音各有聽感,呢樣野好重要呀,問誰又能做到。樂圖得幾款機各具特色,老掉牙金菊花到今時今日依然當紅機。YouTube 一下各色各樣嘅視頻千千萬萬,相當大部分係外國製作,犀利。最後一句,可惜玩唔到串流。

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2021-1-11 09:04 PM 發表

出咗3代旗艦,個界面流暢度都無改善?有無聽過呢部300仔呀50兄?聲底如何?今次整到咁大部可以用埋來睇片打機都得了
冇試呀

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2021-1-11 09:09 PM 發表

Lotoo機樣靚做工好,續航長又唔熱,系統又夠順。雙線路單端平衡一流聲音各有聽感,呢樣野好重要呀,問誰又能做到。樂圖得幾款機各具特色,老掉牙金菊花到今時今日依然當紅機。YouTube 一下各色各樣嘅視頻千千萬萬,相當大部分係外國製作,犀利。最後一句,可惜玩唔到串流。
個人不用串流,所以忍痛放 Sp2000 gold 補錢入鈦菊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]