• 瀏覽: 15,805
  • 回覆: 24
第一次入手 HiBy產品,先前爬文見到話R6機身熱到可以煎蛋.但個人在無用機套,用M gain, volume 40左右和關了 wi-fi 情況下,機身只有微熱.

熱賣及精選
引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-11-29 12:35 AM 發表

第一次入手 HiBy產品,先前爬文見到話R6機身熱到可以煎蛋.但個人在無用機套,用M gain, volume 40左右和關了 wi-fi 情況下,機身只有微熱.
佢地話熱個部係2年前出嘅,你依部係新R6,聲底如何,背景夠唔夠黑?

引用:
原帖由 mimi0838 於 2020-11-29 12:59 PM 發表

佢地話熱個部係2年前出嘅,你依部係新R6,聲底如何,背景夠唔夠黑?
背景不是最黑那種,但可以接受.聲低中低突出D,但低頻量不是結實那重,人聲算近,立體感/層次和高音伸延一般.相信要煲下才作準.
以上純個人聽感.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-11-29 01:49 PM 發表

背景不是最黑那種,但可以接受.聲低中低突出D,但低頻量不是結實那重,人聲算近,立體感/層次和高音伸延一般.相信要煲下才作準.
以上純個人聽感.
入門版算抵玩。仲以為你會入Hiby旗艦R8,呢部有啲興趣試吓。

引用:
原帖由 mimi0838 於 2020-11-29 02:45 PM 發表

入門版算抵玩。仲以為你會入Hiby旗艦R8,呢部有啲興趣試吓。
R8要插尾,所以無入.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-11-29 03:13 PM 發表

R8要插尾,所以無入.
R6, R8都係4個output加usb插口,看似放底係正路設計,不過我都鐘意插頂多啲。

vs N6ii and Kann Alpha how see?

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2020-11-29 21:46 發表

vs N6ii and Kann Alpha how see?
岩岩入左部,聽開N6ii+T01
暫時感覺聲低相近中低音較多流行曲向
試過Kann Alpha唔多岩聽

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-11-29 01:49 PM 發表

以上純個人聽感.
請問音質對比小墨菊如何?

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2020-12-2 09:28 PM 發表

請問音質對比小墨菊如何?
小墨菊背景較黑和三頻較平均

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-12-3 08:23 PM 發表

小墨菊背景較黑和三頻較平均
唔該師兄

Shanling 出左M8. 唔知咩料

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2020-12-5 06:13 PM 發表

Shanling 出左M8. 唔知咩料
睇spec好勁,雙AK4499EQ dac,首創的可以更換耳機端子模組設計,提供了 2.5mm、3.5mm Pro、4.4mm 平衡以及 3.5mm 非平衡 4 種最主要的 DAP 耳機端子選擇。

引用:
原帖由 mimi0838 於 2020-12-5 07:57 PM 發表

睇spec好勁,雙AK4499EQ dac,首創的可以更換耳機端子模組設計,提供了 2.5mm、3.5mm Pro、4.4mm 平衡以及 3.5mm 非平衡 4 種最主要的 DAP 耳機端子選擇。
好聲過 M15.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-12-5 08:54 PM 發表

好聲過 M15.
聽感因人而異

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]