• 瀏覽: 4,249
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
睇完我文章的朋有如果想買機想知邊樹買又有野想問歡迎你PM我

17/10/2020 送在部機來唔知部機可以玩幾耐,過到1年就當贏。 (死亡計時開始)

我經過3星期Research最後都決定買水貨
價錢: HK$6,XXX.00
運費: HK$100.00
送貨: 落單開始1-2日
訂金: HK$0.00(收到貨驗好機先收錢)
服務: 真心唔錯,唔需要怕送來爆Mon,比少少錢人地睇下唔使搞禁多野。
查詢: 坦白講問左好幾間,其實佢地回答得唔專業,最終個總結都要靠自己去Research(我用在一個星期睇左應該1xx網站),所以我會將我所有收集到資料話大家知。(無怪佢地 又唔係賺得多問9萬幾樣野 大家明架啦)
舊機: 有幫忙收走

裝Apps 唔需要擔心用機入面個Assistant App去安裝YouTube/Netflix... ......完全無難度(師傅幫你裝版本會舊d,建議移除自己裝過啦。)

Chromecast 無左,可以用樂播投屏去代替,我想試架不過安裝左手機版先發現要用大陸電話登入(電視版成功安裝無問題),由於我無大陸碼號想試都無得試。証實唔到比大家Tim,Sorry呀大家我唔夠專業。

ARC 無聲用住光纖頂住先

Chrome 裝到用到不過要用Mouse

插頭方面跟來的是兩腳,原來佢有3腳但無比我,問下問下原來佢車度有架,最後叫佢送左比我。(Samsung線)

畫面同聲就唔講啦上網好多資料有講到(個人睇法Sony比Samsung比LG都好)

我現在先知HDMI 2.1對我無用 我唔打機又用唔到高級音響eARC(暫時廢左佢武功)

暫時試住禁多先,應該解答到大家想買水貨問題。

熱賣及精選
引用:
原帖由 PK鳥45年的仁 於 2020-10-17 06:05 PM 發表

17/10/2020 送在部機來唔知部機可以玩幾耐,過到1年就當贏。 (死亡計時開始)

服務: 真心唔錯,唔需 ...
本地買水貨係少一層顧慮,當然有代價喇!
貴啲啲咁囉!

回覆 引用 TOP

想問下睇電視字幕係咪每次開機都要手動轉返繁體中文?
Thanks!

有參考價值!😁👍
聲望+100 等級+100 金錢+10 😂

要用新ac出post咩

引用:
原帖由 kk3star 於 2020-10-17 07:27 PM 發表

想問下睇電視字幕係咪每次開機都要手動轉返繁體中文?
Thanks!
我無這個問題喎,會唔會係因為我用myTV SUPER呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-17 08:51 PM 發表

要用新ac出post咩
大哥問問題可否唔好下下M記質素 本來唔多想解釋你知 不過算啦
我用因為我好多年無用Discuss 唔記得曬d Login Password
記得果個ac又唔記得安全提問 所以只好開個新ac
目的係想造福番大家 因為我以前係一個自私精 又唔鐘意打字
現在覺得人唔可以太自私 要懂得分享所以想回報番大家資訊

無甚麼特別意思 唔需要任何人講 多謝
你明就明唔明就由佢 Thank you

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PK鳥45年的仁 於 2020-10-17 06:05 PM 發表

用 HDMI ARC 駁 Soundbar,唔關HDMI 線事,是因為你 My TV Super/電視盒事,你可只駁 soundbar hdmi,其它 hdmi唔駁,之後電視同 soundbar關電源從新開機set過,試下是否有聲?
https://youtu.be/I6kt42LCEDo

引用:
原帖由 edoli 於 2020-10-17 11:55 PM 發表

用 HDMI ARC 駁 Soundbar,唔關HDMI 線事,是因為你 My TV Super/電視盒事,你可只駁 soundbar hdmi,其它 hdmi唔駁,之後電視同 soundbar關電源從新開機set過,試下是否有聲?
https://youtu.be/I6kt42LCEDo ...
首先感謝你提供解決方法的問題
我會去你提供youtube睇睇
但我個問題係我部sony開netflix嗰陣冇聲我已經將電視機hdmi 3(arc/earc)連接咗去soundbar arc 我試咗成個鐘好頭痕

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-17 08:51 PM 發表

要用新ac出post咩
又係嗰間… 好多人買大陸機送香港嗰間,Sony 電視最失敗就係 電視自動 國語 韓文,仲係無得救嗰隻!

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2020-10-18 12:39 AM 發表

又係嗰間… 好多人買大陸機送香港嗰間,Sony 電視最失敗就係 電視自動 國語 韓文,仲係無得救嗰隻!
我上面都有提及到其實可以用mytv super去解決 買得水貨就預咗一定有d問題 但呢個問題已經係好小事 起碼佢個問題可以有方法解決 反正遲啲香港都冇電視睇 全部都要用曬mytv super

回覆 引用 TOP

引用:

講講保養個問題,水貨10日之後就冇保養,如果你部機壞咗,佢會收我200蚊來回運費,因為我住葵涌應該比較平啲,維修費我問咗佢,300到千五蚊不等(零件費),如果死咗個Panel就冇辦法.

我有問過另一間,佢個維修費用連埋運費二千幾,跟住我問多兩句,佢就直頭同我講叫我買行機,其實我只係想清楚成件事個費用係幾多錢,就算十日後真係壞咗部機(要再買過一部),我都覺得非常合理因為係我自己選擇唔買行機.(我唔鐘意佢個態度我以前都是這個能樣)

另外我電郵咗畀sony問, 覆話咗畀我知大陸水貨機佢唔會上門檢查(比錢都唔得),我見好多人想知所以我直接send個電郵去Sony問.

我見網上面好多人爭拗China出品個問題,於是我就膽粗粗想試下做一次白老鼠,想知道Sony喺上海個管理同埋QC到底係點架呢.

最後我分享多少少我嘅睇法
操作: Android 9 反應好快好爽
畫面: 我個人嚟講我好滿意(只要唔比較X950)
聲音: Soundbar 一定需要(唔好對佢本身有期望)
4K電影: 我對YouTube非常失望好多片佢都冇4K冇杜比Vision,反而Apple嘅iTune有,用戰鬥天使為例,YouTube竟然得HD 激死我,搞到我而家心大心細係咪要買返Apple TV.

再睇落去有講水貨保養

引用:
原帖由 PK鳥45年的仁 於 2020-10-18 12:23 AM 發表

首先感謝你提供解決方法的問題
我會去你提供youtube睇睇
但我個問題係我部sony開netflix嗰陣冇聲我已經將電視機hdmi 3(arc/earc)連接咗去soundbar arc 我試咗成個鐘好頭痕 ...
睇完你段片頭先有去試多一次 我今次換咗另一條hdmi線 唔知點解成功咗 我懶呀今次唔去深究個原因 點都好多謝曬你🙇🙇🙇🙇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 08:26 PM 發表

有參考價值!😁👍
聲望+100 等級+100 金錢+10 😂
小弟才疏學淺 有講錯地方賣勿見怪🙈🙈🙈🙈

引用:
原帖由 PK鳥45年的仁 於 2020-10-18 01:20 AM 發表

小弟才疏學淺 有講錯地方賣勿見怪🙈🙈🙈🙈
小弟覺得你的文字表達能力非常好!即使影音初哥也令人一睇就明!希望可以繼續追看你的新電視機體驗帖文!可以的話加多兩三幅相夾雜文字更好!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]