• 瀏覽: 1,738
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
N3bp4.4,ie40pro3.5插zx300,感覺ie40pro聲音更適合自己。請問各位師兄,比上兩款耳機都幾普及,質素大家都清楚,本人初初燒,可否斷定為所謂木耳朵,慳返啲錢退燒呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2020-9-29 08:40 PM 發表

N3bp4.4,ie40pro3.5插zx300,感覺ie40pro聲音更適合自己。請問各位師兄,比上兩款耳機都幾普及,質素大家都清楚,本人初初燒,可否斷定為所謂木耳朵,慳返啲錢退燒呢? ...
你可以再試更貴的或者其他牌子不同單元、多單元等等……
如你聽不出分別或很少分別,咁你就木耳。
如果n3bp或阿姨40pro,呢個只係你個人喜好口味(聽感),唔代表木耳。

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-9-29 09:07 PM 發表

你可以再試更貴的或者其他牌子不同單元、多單元等等……
如你聽不出分別或很少分別,咁你就木耳。
如果n3bp或阿姨40pro,呢個只係你個人喜好口味(聽感),唔代表木耳。 ...
理應4.4插n3bp質素更好。然而我覺得ie40pro音樂層次分明清晰立體感更加好。

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2020-9-29 09:42 PM 發表

理應4.4插n3bp質素更好。然而我覺得ie40pro音樂層次分明清晰立體感更加好。
理應...理論啫, 實際又另一回事囉~
每個人聽感唔同, 無一個配搭一定好或者唔好, 自己以聽為實~

[img][/img]

回覆 引用 TOP

N3ap 過時產物。

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-9-30 03:38 AM 發表

N3ap 過時產物。
N3bp4.4

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2020-9-30 05:42 AM 發表

N3bp4.4
N3bp就是n3ap的4.4版,冇分別

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-9-30 10:13 AM 發表

N3bp就是n3ap的4.4版,冇分別
咁樣你會唔會覺得N3聲音冇咁立體清晰,而ie40pro聲音更自然更有力

回覆 引用 TOP

你有耳仔👍

引用:
原帖由 pkboy666 於 2020-9-30 08:32 PM 發表

你有耳仔👍
再聽多啲不同風格耳機試吓,

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]