• 瀏覽: 4,437
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
上網買,平過香港好多

Klipsch T5 true wireless

外型,我自己覺得靚仔嘅

BT 連接方面,iPhone 顯示只係連右邊,但聽歌係左右2邊有聲,我自己估計應該 iPhone 唔係行 tws+ ,或者可能係我唔識轉,所以唔敢肯定,如果有網友知道,請指正告知。
琴日聽咗好幾個鐘,右邊連接好穩定,但左邊有好幾次窒咗。

聲音方面,以藍牙耳機嚟講,真係好 ok.。高音有但唔算好明亮,低音有但唔會好糊。

隔音方面,就一般硅膠塞,隔音中上。不過同 etymotic 3節膠比,完全唔同一個級別。

通話講電話,收音唔係好得,係地鐵內講電話,對方聽到環境音,多過我講嘢。
我聽對方講野係正常清晰。

同我自己喜愛嘅聲音徧向好唔同,不過聲係好 ok. 嘅。
咁點解我會買?因為想買啲一粒仔無線嘅藍牙耳機,而最緊要係: 平!所以揀佢

以咁嘅價錢,有咁嘅聲,我自己覺得好抵

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
今個月會出T5 II,仲會有sport版,sport版仲會有麥拿侖特別版.如果聲ok,我都想買對麥拿侖版黎跑步.

引用:
原帖由 arthursam 於 2020-9-17 02:40 PM 發表

今個月會出T5 II,仲會有sport版,sport版仲會有麥拿侖特別版.如果聲ok,我都想買對麥拿侖版黎跑步.
就係因為有新版,所以清舊貨尾。
所以真係好抵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arthursam 於 2020-9-17 02:40 PM 發表

聲,就算以官方訂價做比較。
都唔輸蝕。

回覆 引用 TOP

分體式耳機係咁,只能顯示連線到一邊,但係左右有聲。你想試右邊連線的話,先開右邊,等佢同手機連接後,再開左邊。顯示就會連到右邊,但一樣二邊有聲。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-18 01:23 PM 發表

分體式耳機係咁,只能顯示連線到一邊,但係左右有聲。你想試右邊連線的話,先開右邊,等佢同手機連接後,再開左邊。顯示就會連到右邊,但一樣二邊有聲。 ...
Thx  

但係我連右邊,左邊雖然係有聲,但就幾經常左邊會有窒嘅情況

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-9-18 01:40 PM 發表

Thx  

但係我連右邊,左邊雖然係有聲,但就幾經常左邊會有窒嘅情況
你唔去試過先至買?

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2020-9-18 01:51 PM 發表

你唔去試過先至買?
上網買嘢係咁架啦。

佢一時時啦,又唔係成日嘅。

回覆 引用 TOP

抗干擾好唔好?出街聽歌暢順嗎?

這個好呀。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-19 12:20 AM 發表

抗干擾好唔好?出街聽歌暢順嗎?
抗干擾方面,係繁忙時間旺角地鐵站等地鐵,或者旺角街頭,聽歌時係左邊耳機間中會有窒,但右邊完全無事,可能同用 iPhone嘅接駁方式有關,因為唔係用 tws+ 接駁?
如果網友用 an 機2邊獨立接駁,應該會完全無問題。

聽歌音質確實好

反而弱項係講電話嘅收音唔太理想。

如果想要買嚟講電話就唔係咁啱,但作為聽音樂嘅耳機,絶對正!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-9-19 10:00 AM 發表

這個好呀。
宜家阿馬信清貨做特價,絶對超超超值

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020/9/19 10:20 發表

宜家阿馬信清貨做特價,絶對超超超值
超級抵玩呀

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-9-19 03:24 PM 發表

超級抵玩呀

全黑仲已經係貴咗添啦

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020/9/19 16:05 發表

全黑仲已經係貴咗添啦
銀色不寄香港。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]