• 瀏覽: 3,490
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
原本用開40吋,現在想用43吋,有分別嗎?觀看距離約6呎半,可以用43吋嗎?用緊三星u6300,側睇好差,唔知有咩好介紹?多謝大家。

引用:
原帖由 13530 於 2020-9-16 10:58 PM 發表

原本用開40吋,現在想用43吋,有分別嗎?觀看距離約6呎半,可以用43吋嗎?用緊三星u6300,側睇好差,唔知有咩好介紹?多謝大家。
3吋差好小,基本上唔覺
我視距得4呎半都用緊43吋,再換應該48-55吋

我都大約6尺距離, 裝左43先覺得電視細...裝到49起碼49

回覆 引用 TOP

L豬 oled48cx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 13530 於 2020-9-16 10:58 PM 發表

6尺半距離,可以的話買55吋

回覆 引用 TOP

引用:

起碼買55吋
電視會越睇越細架

咁距離六尺同五尺半睇又有沒有分別?

回覆 引用 TOP

引用:

夠位放就得了。

回覆 引用 TOP

3吋差好小,基本上唔覺

回覆 引用 TOP

引用:

43GX800H (IPS) 可能冇貨,可以買大D 49GX800H 暢銷型號,可視角度大D..
https://post76.hk/thread-309466-1-1.html

回覆 引用 TOP

引用:

43 - 40 = 3 ......... 明白嗎

回覆 引用 TOP

依家好少有40吋,43吋就好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-9-17 09:26 PM 發表

起碼買55吋
電視會越睇越細架
我剛由40換55初初一星期就覺大,但現在就不覺大

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 blackkh 於 2020-9-18 08:56 PM 發表

我剛由40換55初初一星期就覺大,但現在就不覺大
我幾次都係咁,所以再換會上55,冇得再大,因為無位放落去

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-9-18 08:58 PM 發表

我幾次都係咁,所以再換會上55,冇得再大,因為無位放落去
初初我都想由40換49,但最後決定換55,好在沒選擇錯,所以奉勸大家放得落幾大就買盡他其實如果用牆架我可以放65或以上

盛衰交替,物極必反
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]