• 瀏覽: 2,040
  • 回覆: 26
唔睇電視,淨show畫嘅時候係咪一直在耗電?D畫係咪跟機已有?or要付費download之類?

引用:
原帖由 125人 於 2020-9-16 04:59 PM 發表

唔睇電視,淨show畫嘅時候係咪一直在耗電?D畫係咪跟機已有?or要付費download之類?
你買左 ??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 125人 於 2020-9-16 04:59 PM 發表

買咁豪電視機居然在乎耗不耗電!
全天候着住屏唔耗電人人都想!

引用:
原帖由 starwise 於 2020-9-16 10:47 PM 發表

買咁豪電視機居然在乎耗不耗電!
全天候着住屏唔耗電人人都想!
有錢人係咁,非常節儉,所以先咁有錢

回覆 引用 TOP

唔係咁講嘅,都係求問多d知多d啫,況且這耗電也不全是那電費嘅問題呀,當中也連帶部機長著不熄帶嚟嘅壽命問題呢。

回覆 引用 TOP

引用:

我用LG OLED每次著機如果冇插天線冇插
HDMI就會變成油畫mode!本身有大約十多幅畫連畫框隨機顯示!可以免費下載更多其他風景畫或油畫!耗電當然會但可避免燒印!只要一按搖控便可彈出選單離開油畫mode!😉👍🌈🐕

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-9-17 04:26 PM 發表

HDMI就會變成油畫mode!本身有大約十多幅畫連畫框隨機顯示!可以免費下載更多其他風景畫或油畫!耗電當然會但可避免燒印!只要一按搖控便可彈出選單離開油畫mode!😉👍🌈🐕 ...
也可選擇直接關機而不用油畫mode嗎?可否輸入自己影嘅相?師兄用得happy?or會覺得不外如是?

引用:
原帖由 125人 於 2020-9-17 05:17 PM 發表

也可選擇直接關機而不用油畫mode嗎?可否輸入自己影嘅相?師兄用得happy?or會覺得不外如是?
如果有插天線接收電視或者HDMI接駁機器有著的話油畫mode會自動關閉的!😉 OLED電視係你從來未感受咁痴線靚嘅驚喜!😚👍🌈🐕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 125人 於 2020-9-17 05:17 PM 發表

可以直接關機㗎!😅 用自己D相...唔得㗎!😝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-9-17 04:26 PM 發表

HDMI就會變成油畫mode!本身有大約十多幅畫連畫框隨機顯示!可以免費下載更多其他風景畫或油畫!耗電當然會但可避免燒印!只要一按搖控便可彈出選單離開油畫mode!😉👍🌈🐕 ...
動態畫面先可以避免燒印,靜態畫面即係對眼成日望住不變畫面,冇焢先至奇!唔信不妨長時間望住個窗唔郁,就知我講乜

引用:

Screen Saver模式點同畫框電視?

引用:
原帖由 starwise 於 2020-9-17 09:15 PM 發表

動態畫面先可以避免燒印,靜態畫面即係對眼成日望住不變畫面,冇焢先至奇!唔信不妨長時間望住個窗唔郁,就知我講乜
😂畫框同幅畫每十多秒轉變一次!唔會停留太耐!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwise 於 2020-9-17 09:17 PM 發表

Screen Saver模式點同畫框電視?
😂LG OLED會於畫面沒有任何動靜時慢慢變暗...大約兩分鐘後會全黑而且有不同位置放煙花效果!呢個先至係screen saver!😁🌈

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-9-17 09:44 PM 發表

😂LG OLED會於畫面沒有任何動靜時慢慢變暗...大約兩分鐘後會全黑而且有不同位置放煙花效果!呢個先至係screen saver!😁🌈
呢啲咪叫敗家機囉!正常機冇訊號一分鐘左右就自動熄屏啦!仲搞乜嘢screen saver咁扭花?

引用:
原帖由 starwise 於 2020-9-17 11:48 PM 發表

呢啲咪叫敗家機囉!正常機冇訊號一分鐘左右就自動熄屏啦!仲搞乜嘢screen saver咁扭花?
如果唔喜歡煙花可以設定完全黑畫面㗎!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]