• 瀏覽: 18,662
  • 回覆: 134
  • 追帖: 2
一路都有意Panasonic尼部新機, 等極細舖都未有價。
Axon, Yxho平幾舊,但要訂貨等最快月尾。
上周終於忍吾住係百記買左,周六裝 唸住貴買早享受。

last Sat, 師傅準時到來,興奮開箱,點知着左機就見到一條好明顯既死綫。
師傅話距做甘耐第一次見到尼個情況wo,我似中左六合彩。
師傅拍照記錄d資料, 又pack反部機入箱 (幾後悔!應該堅持用住先),叫我等信興電話。

等到今朝1130都無消息,終於忍吾住打去信興聼左20分鐘Music終於有人接,CS話'今個星期內'會比我回復,吾會有任何補償而且語氣也欠缺歉意。。最後問左如果想退款佢話要自己搵百記協商。

吾知各位師兄有無類似經歷或相關建議? 人生第一次用Panasonic TV,整尼一鑊搞到完全無信心

附件

pana1.jpg(69.61 KB)

2020-9-14 01:52 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 johnnyhui 於 2020-9-14 12:37 PM 發表

一路都有意Panasonic尼部新機, 等極細舖都未有價。
Axon, Yxho平幾舊,但要訂貨等最快月尾。
上周終於忍吾住係百記買左,周六裝 唸住貴買早享受。

last Sat, 師傅準時到來,興奮開箱,點知着左機就見到一條好明顯既死綫。
師傅話距做甘耐第一次見到尼個情況wo,我似中左六合彩。
師傅拍照記錄d資料, 又pack反部機入箱 (幾後悔!應該堅持用住先),叫我等信興電 ...
信興咁都唔肯換新機 ??

咁呢排預訂咗呢部機嘅朋友咪要小心啲

回覆 引用 TOP

師傅開箱 9成9換機

大店如百記應該7日內包換/包退,你問下百記先啦,信X拖你兩拖過咗百記時效就兩頭唔到岸

引用:
原帖由 whitepig88 於 2020-9-14 01:52 PM 發表

大店如百記應該7日內包換/包退,你問下百記先啦,信X拖你兩拖過咗百記時效就兩頭唔到岸
通常咁嘅情況一定要換

回覆 引用 TOP

樓一已補圖。。多謝幾位師兄意見
上周三百記買。。問過百記話要有信興官方report先可以退款。。

引用:
原帖由 johnnyhui 於 2020-9-14 01:56 PM 發表

樓一已補圖。。多謝幾位師兄意見
上周三百記買。。問過百記話要有信興官方report先可以退款。。
O I C ...... 要追緊啲信興

回覆 引用 TOP

幾大牌子一樣會幾年就壞,整果個師父都係咁講,只可以比錢吊住個保養或壞左買新,無第三條路。

回覆 引用 TOP

師兄真係唔好彩,正常等換機,換機唔會有咩補償,最大問題可能係唔知新機幾時到...退款比較可惜...

回覆 引用 TOP

唔好買panasonic 啦,電視機用3年幾剛壞,一句外來因素收你3200維修費,5年保養?費話。師傅上門睇下唔多過30秒講一句費話就話收你錢。想問下電視機放在電視櫃用遙控開機,摸下都好少摸,點外來因素要收錢?仆街。🖕

師父在場試機見到有問題怎麼不退機

回覆 引用 TOP

我本身都諗住買65HZ1000,但呢排見到幾單都講P記電視有問題

咁啱係隔離網見到部65HZ1000新機起晒一格格

附件

65HZ1000.jpeg(46.6 KB)

2020-9-14 03:48 PM

肯定換新機,你慌唔換比你。
上星期六,今日先星期一等吓啦 3-5 日

引用:
原帖由 bearbear1314 於 2020-9-14 03:48 PM 發表

我本身都諗住買65HZ1000,但呢排見到幾單都講P記電視有問題

咁啱係隔離網見到部65HZ1000新機起晒一格格
擺明燒印,打遊戲機打多左

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]