• 瀏覽: 21,441
  • 回覆: 73
  • 追帖: 2
S6 screen seems better, S7 用865 又快啲.
Spec 相差 好似主要係咁.

兩者差約$1k, 二選一, 師兄們有冇意見?

BTW, S7 keyboard 要幾多錢?因好有可能連keyboard買

謝謝

熱賣及精選
有新買新,1黎Mon大左,2黎電大左,3黎CPU快左,4黎Spen延遲低左,5黎用左120Hz順滑過60hz,用過返唔到轉頭。

差1000蚊有咁既upgrade唔算貴,另外用LCD其實唔算差,Amoled比較鮮色,味精重D,用LCD顏色會真實D,我睇過2部機既比較,其實LCD唔會差得去邊,有D黑位既清晰度表現仲好過Amoled,又唔會有烙印同閃屏既問題。

凡購買 Galaxy Tab S7 或 Tab S7+ 的朋友均可享 7 折優惠價購買 Galaxy Tab S7 系列的書本式鍵盤皮套或書本式皮套;同時亦可享四個月免費 YouTube Premium 體驗。

Tab S7鍵盤要1099蚊,7折之後賣770蚊。

謝謝回覆

普通S7支筆單係26ms, S7+先至係7ms。S7是否都比S6好呢。試用S6支筆時成日撳錯掣有啲麻煩唔知S7有冇改善設計

引用:
原帖由 9277 於 2020-8-15 01:55 PM 發表

謝謝回覆

普通S7支筆單係26ms, S7+先至係7ms。S7是否都比S6好呢。試用S6支筆時成日撳錯掣有啲麻煩唔知S7有冇改善設計
?????? S7同S7+支S pen一樣架啵,兩者同一支筆黎,點解一支會26ms?由頭到尾都講緊9ms,何來7ms?? R曬頭,Tab S7支筆一樣9ms黎。

另外Tab S6我無記錯支Spen係40ms。

附件

ScreenShot_20200815143226.png(37.77 KB)

2020-8-15 02:33 PM

ScreenShot_20200815143424.png(14.97 KB)

2020-8-15 02:34 PM

Oh... 可能我睇錯咗

掙扎緊 tab7 定係 ipad pro

引用:
原帖由 床下進擊的香蕉 於 2020-8-15 10:23 AM 發表

有新買新,1黎Mon大左,2黎電大左,3黎CPU快左,4黎Spen延遲低左,5黎用左120Hz順滑過60hz,用過返唔到轉頭。

差1000蚊有咁既upgrade唔算貴,另外用LCD其實唔算差,Amoled比較鮮色,味精重D,用LCD顏色會真實D,我睇過2部機既比較,其實LCD唔會差得去邊,有D黑位既清晰度表現仲好過Amoled,又唔會有烙印同閃屏既問題。

凡購買 Galaxy Tab  ...
7折買keyboard咁正?

唔須要LTE....反正周圍都係wifi...如果要LTE,照計你手機都可以做wifi hotspot

引用:
原帖由 lotocry 於 2020-8-15 09:01 PM 發表

7折買keyboard咁正?
如果11寸就無謂要keyboard啦咁乸細, 12.4寸就勉強可以接受

引用:
原帖由 路遊戲 於 2020-8-15 09:35 PM 發表

如果11寸就無謂要keyboard啦咁乸細, 12.4寸就勉強可以接受
梗係S7+啦,見佢有mousepad先買咋

引用:
原帖由 lotocry 於 2020-8-15 10:05 PM 發表

梗係S7+啦,見佢有mousepad先買咋
但係我又諗,S7+ 加 keyboard 價錢可以買到 2合1 laptop

引用:
原帖由 路遊戲 於 2020-8-16 11:11 AM 發表

但係我又諗,S7+ 加 keyboard 價錢可以買到 2合1 laptop
S7+wifi 最平個部7300蚊,就算加埋7折後既鍵盤都要8000銀,8000蚊可以買部打到機唔錯既Laptop都仲得

附件

ScreenShot_20200816112536.png(61.73 KB)

2020-8-16 11:27 AM

引用:
原帖由 路遊戲 於 2020-8-16 11:11 AM 發表

睇自己需要,我見佢用最新S865+ 同support wifi6 先買

引用:
原帖由 床下進擊的香蕉 於 2020-8-16 11:22 AM 發表

S7+wifi 最平個部7300蚊,就算加埋7折後既鍵盤都要8000銀,8000蚊可以買部打到機唔錯既Laptop都仲得
咁比法,咁你話買ipad pro 十 keyboard 定 mac book 好d

引用:
原帖由 床下進擊的香蕉 於 2020-8-16 11:22 AM 發表

但係又咁,買得tab s7 或者 ipad pro 果類消費者通常都係為左支筆,可以寫嘢同埋畫嘢

如果s7+加鍵盤,甚至ipad pro+鍵盤,我就諗緊 買唔買 Dell ins7391 或者 Lenovo Yoga 或者 Hp Envy

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]