• 瀏覽: 8,489
  • 回覆: 53
部 1000M 電池發漲左,未過保養當然拿返去ect啦!原來這間代理咁有型只開一至五的 office hour(現在更只開10am-5pm),仲要先預約才可以拿機上去,真是仲威過 apple,下次買機時都要留意下售後維修的服務先選買那個牌子

熱賣及精選
引用:
原帖由 eddie2020 於 2020-8-8 09:38 AM 發表

部 1000M 電池發漲左,未過保養當然拿返去ect啦!原來這間代理咁有型只開一至五的 office hour(現在更只開10am-5pm),仲要先預約才可以拿機上去,真是仲威過 apple,下次買機時都要留意下售後維修的服務先選買那個牌子 ...
因應新冠肺炎,代理才出這安排.另大部分代理現時都只開星期一至五.

回覆 引用 TOP

疫情嚴重,忍讓下啦ching,你係人,人家都係人黎嘅!

我未知在疫情前他們是否都是只開1-5?

引用:
原帖由 eddie2020 於 2020-8-8 11:21 AM 發表

我未知在疫情前他們是否都是只開1-5?
是,但 closed on 18:00.

耳機生意利潤應該好深,但多數代理維修中心設於長沙灣/觀塘, 仲要開一至五office hour, 要維修真係要請一日假去。

引用:
原帖由 mimi0838 於 2020-8-8 12:04 PM 發表

耳機生意利潤應該好深,但多數代理維修中心設於長沙灣/觀塘, 仲要開一至五office hour, 要維修真係要請一日假去。
應該話大法呢d全電器式的維修就預左長時間
淨影音小眾的代理
因為專業所以咁寸玩辦公時間
小問題就搵師傅
大問題同你寄去韓國(AK)
我個LCD4 佢都話大問題寄去美國
所以代理又貴又寸

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-8-8 11:41 AM 發表

是,但 closed on 18:00.
次次有壞就趕收五點去整
幾次交手
依家搬左咁好d
以前仲成個辦公室咁的款

阿仙奴忠實球迷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 klau350 於 2020-8-8 10:32 AM 發表

疫情嚴重,忍讓下啦ching,你係人,人家都係人黎嘅!
咁收工時間唔關疫情事
係間野寸啫

你話帶口罩人流管制就係防疫功課

阿仙奴忠實球迷

回覆 引用 TOP

我覺得好多代理的想法就係唔想方便大家 
最好唔駛維修, 反正對他們來說只是成本 
講真如果次次要請假攞去, 小問題你都唔會想去搞

引用:
原帖由 ChunRide 於 2020-8-8 12:56 PM 發表

我覺得好多代理的想法就係唔想方便大家 
最好唔駛維修, 反正對他們來說只是成本 
講真如果次次要請假攞去, 小問題你都唔會想去搞 ...
最得意係做到大法咁放哂架生比你試想做生意
不過咁的時間又係搵自己笨
邊有人一至五辦公時間去試野買野
放完工得唔夠一粒鐘

大法夠大方做埋生意

阿仙奴忠實球迷
引用:
原帖由 十九八 於 2020-8-8 08:29 PM 發表

最得意係做到大法咁放哂架生比你試想做生意
不過咁的時間又係搵自己笨
邊有人一至五辦公時間去試野買野
放完工得唔夠一粒鐘

大法夠大方做埋生意 ...
我四月時入手sp2000時,都有5,6個人在試野.

回覆 引用 TOP

呢招幾好。淨開辦公時間咁上去擺底部機請半日假,攞機又請半日假,計計埋埋啲人工仲貴過部機,等啲客自己放棄。

回覆 引用 TOP

曾經拎過野上去整服務係唔錯,但時間真係好麻煩
所以見到ect代理既野都有啲怕

回覆 引用 TOP

之前買咗隻耳機條線有問題攞上去維修,我都係用午膳時間去整,因為都驚放工趕唔切去,好彩佢冇分食晏時間都可以整,上到去等維修嘅時候仲玩左幾隻耳機同播放器。
其實其他代理嘅服務時間都係差唔多姐,係得佢特別啲咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]