• 瀏覽: 1,343
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
請問由電視天線駁有線盒仔,再經盒仔駁電視, 喺數碼電視追台會唔會追到有線信號?

除咗有線電視客戶,邊度有有線盒仔?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大外圍的甩毛 於 2020-8-5 12:47 AM 發表

請問由電視天線駁有線盒仔,再經盒仔駁電視, 喺數碼電視追台會唔會追到有線信號?
no no no

回覆 引用 TOP

你講有線免費77台,定收費台呀,收費台要去hdmi開番解碼器喎🤔

回覆 引用 TOP

如果收得到仲邊有人俾錢有線呢?
但可以收得到 76, 77 台

引用:
原帖由 AV64 於 2020-8-6 04:32 PM 發表

睇到76/77台的可以睇埋100台,係呢幾個月加的,得閒搜多次台睇下有冇?

引用:
原帖由 starwise 於 2020-8-6 07:40 PM 發表

睇到76/77台的可以睇埋100台,係呢幾個月加的,得閒搜多次台睇下有冇?
100台係咩台?我屋企追唔到呢個台

引用:
原帖由 我我我_19911026 於 2020-8-6 09:04 PM 發表

100台係咩台?我屋企追唔到呢個台
有線綜合娛樂台

回覆 引用 TOP

真唔真呀 , 有冇圖可以睇下 ?

引用:
原帖由 AV64 於 2020-8-6 04:32 PM 發表

室內同魚骨都收唔到76,77台。

引用:
原帖由 ak763 於 2020-8-8 06:19 PM 發表

室內同魚骨都收唔到76,77台。
收得到就要搵師傅啦!(有道行嗰啲)
都唔係大氣電波廣播,天線點可能收得到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 takngaihk 於 2020-8-7 09:23 PM 發表

真唔真呀 , 有冇圖可以睇下 ?
用公共天線系統同收到76/77台技術上一定冇問題,如果大廈冇,可能係管理公司/法團同有線講唔掂數(唔係要俾錢有線,係要收有線幾銀入場費,或者系統安裝保養責任之類),想睇不妨向佢地反映下。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]