• 瀏覽: 2,556
  • 回覆: 16
一年前買左RU7100J 43"
最近屋企裝修想掛牆
但係唔見左跟機上牆架粒膠 X_X
有無師兄知道可以邊度買

附件

116068655_312006000168767_3539639870390245531_n.png(79.91 KB)

2020-8-2 12:31 AM

淘寶

回覆 引用 TOP

買個電視掛架咪唔使用呢啲

尊重,從來都是一種雙向的關係
引用:
原帖由 iusenote 於 2020-8-2 05:16 PM 發表

買個電視掛架咪唔使用呢啲
電視架未必有上面個幾粒膠......只係3叔舊 model 先須用這幾舊嘢。

引用:
原帖由 Jimmy0911 於 2020-8-2 12:31 AM 發表

最近屋企裝修想掛牆
有無師兄知道可以邊度買
樓主買到通知聲,有都有一部3叔舊電視要掛牆。

回覆 引用 TOP

eBay有,連運費三百左右。
點解唔問下三星代理?可能平啲添。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPOMan 於 2020-8-2 05:43 PM 發表

電視架未必有上面個幾粒膠......只係3叔舊 model 先須用這幾舊嘢。
要咁㗎咩😥

幾粒膠都唔平,睇完都唔知點用,掛牆一定要用佢??!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iusenote 於 2020-8-2 08:16 PM 發表

要咁㗎咩😥
因為 Samsung TV 後面唔係平面 (ie curve), 所以要靠個4粒膠嘢套上去.......

如果就咁淘寶搵到呢SET唔知可唔可以代替

引用:
原帖由 IPOMan 於 2020-8-2 09:25 PM 發表

因為 Samsung TV 後面唔係平面 (ie curve), 所以要靠個4粒膠嘢套上去.......
啊...明白矖,咁都未必一定要番專用,
可能用四粒M8x50鑼絲,中間再加呢啲圓柱墊片45mm高,咁都應該有差唔多效果

引用:
原帖由 iusenote 於 2020-8-2 11:10 PM 發表

啊...明白矖,咁都未必一定要番專用,
可能用四粒M8x50鑼絲,中間再加呢啲圓柱墊片45mm高,咁都應該有差唔多效果

有機會,試到得通知下。

回覆 引用 TOP

易趣已經有,水腳大約系300英鎊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jimmy0911 於 2020-8-2 12:31 AM 發表

最近屋企裝修想掛牆
有無師兄知道可以邊度買
五金店或 SSP 買啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jimmy0911 於 2020-8-2 10:07 PM 發表

如果就咁淘寶搵到呢SET唔知可唔可以代替 https://img.alicdn.com/imgextra/i4/2206794442866/O1CN01YO0TlM1X2fhEIJ5cI_!!2206794442866.jpg_430x430q90.jpg
可以,我早排好似你咁,最後係淘返黎,順手買埋個超薄掛牆架,淨係用上面嗰兩個窿掛起部電視。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]