• 瀏覽: 6,275
  • 回覆: 24
請問而家邊隻藍牙耳機講電話最好啊?試過幾隻,人地都話聽得好細聲同唔清楚

熱賣及精選
airpods pro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k_minolta 於 2020-7-15 02:43 PM 發表

請問而家邊隻藍牙耳機講電話最好啊?試過幾隻,人地都話聽得好細聲同唔清楚
Plantronics Voyager 5210 / 5200

基本上用過咁多款,個咪能愈近咀邊,收音效果愈好.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k_minolta 於 2020-7-15 02:43 PM 發表

好耐之前聽朋友講過, 如果本身設計淨係得一邊耳仔嘅藍牙耳機講電話係最好, 但個設計for得一隻耳仔就唔會用嚟聽歌. 而設計係一對果啲就係聽歌好 / 方便, 通話同接收能力就差過單邊款設計

回覆 引用 TOP

我試過Motorola 個隻 Whisper,真係好勁,係地鐵都冇人知,以為係圖書館,可惜冇再出

Jabra 65t👍

回覆 引用 TOP

如果用iPhone就一定 airpods pro 最夾最好用

引用:
原帖由 jackunit 於 2020-7-22 12:49 AM 發表

如果用iPhone就一定 airpods pro 最夾最好用
如果三星呢? 可以用嗎?

引用:
原帖由 hellonew 於 2020-7-23 09:33 PM 發表

如果三星呢? 可以用嗎?
三星我會推介,sony 1000XM3

引用:
原帖由 k_minolta 於 2020/7/16 20:31 發表

我試過Motorola 個隻 Whisper,真係好勁,係地鐵都冇人知,以為係圖書館,可惜冇再出
對,
MOTOROLA & NOKIA 都是有專利技術.
接收電話和對話都是最寧靜.

其他牌子試了, 都沒法和這兩個牌子比較的.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackunit 於 2020-7-23 10:14 PM 發表

三星我會推介,sony 1000XM3
我主要係用來講電話,是Sony 1000XM3最好嗎?

引用:
原帖由 hellonew 於 2020-7-23 11:03 PM 發表

我主要係用來講電話,是Sony 1000XM3最好嗎?
轉述用 1000XM3的朋友評語:聽歌好聲,通話唔錯,最唔好係唔防水...
利申:我用iPhone & airpods pro

引用:
原帖由 jackunit 於 2020-7-24 01:02 AM 發表

轉述用 1000XM3的朋友評語:聽歌好聲,通話唔錯,最唔好係唔防水...
利申:我用iPhone & airpods pro
我上you tube聽過比較,覺得iPad pro好似又真係比其他牌子講野好似好好多,但好可惜我唔係用iphone囉😭

Anker SoundCore Liberty Air 2

網上評價多係話"收音非常好"

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]