• 瀏覽: 1,406
  • 回覆: 12
部三叔電視機用咗四五年,近來發現個屏幕時光是暗,有冇師兄知道修理需要幾多錢值唔值得整呢?謝謝🙏🏻

引用:
原帖由 袋袋強 於 2020-7-13 02:58 PM 發表

部三叔電視機用咗四五年,近來發現個屏幕時光是暗,有冇師兄知道修理需要幾多錢值唔值得整呢?謝謝🙏🏻
我部 3 叔三年已係咁.......垃 L 圾

回覆 引用 TOP

以介紹C父

回覆 引用 TOP

打電話給售後,要安裝師傅號碼,問師傅修理費,沒過保就是免費的哦,過保就問師傅多少錢,具體不知道哪裡問題不好說價格

回覆 引用 TOP

我果部左邊暗咗右邊正常問過三星話要換panel要收4800四年機
梗係唔整啦

引用:
原帖由 kinming1117 於 2020-7-14 11:08 AM 發表

我果部左邊暗咗右邊正常問過三星話要換panel要收4800四年機
梗係唔整啦
永不買三叔電視

回覆 引用 TOP

可以 pm 我維修

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋袋強 於 2020-7-13 02:58 PM 發表

樓主,奉勸一句唔好咁堅持維修部電視,退而求其次,買部平平地嘅新機,起碼有幾年保養,好似我咁,將部暗左嘅 3 叔 TV 擺左去飯廳,食飯時睇一陣都幾好架
維修部 TV 嘅利弊如下

搵原廠整一定唔平,而維修後嘅保養通常好短 (3-6 個月),而保障範圍只限於剛維修好嘅故障

搵街外 CF 或網上或版友提供嘅維修服務,亦唔會收費低 (隨左你有相熟 CF ),仲可能中伏甚至部機整過仲衰過唔整

如有得罪任何既得利益者,我都唔會 Say sorry

回覆 引用 TOP

去油管學師啦!可能自己換粒電容就得㗎嘞!

回覆 引用 TOP

樸雪碧嘅結他

回覆 引用 TOP

之前用sony而家買samsung希望冇事啦

回覆 引用 TOP

我比較好彩, 部電視用左二年就半邊黑屏, 未過三年保養期, 免費上門換左成個PANEL

引用:
原帖由 nikuniku 於 2020-7-16 10:23 AM 發表

我比較好彩, 部電視用左二年就半邊黑屏, 未過三年保養期, 免費上門換左成個PANEL
n 兄你行運喇

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]