• 瀏覽: 971
  • 回覆: 6
各位師兄們,你好呀

我客廳部樂聲用左8年, 中間偏右有少少暗色出現, 
準備換部49吋, 睇YOUTUBE, NETFLIX 會方便D

想問下搵YOUTUBE片時, 有冇可以用廣東話搜片嘅電視機?
因為老人家愛睇粵劇/大戲, 但他只懂手寫輸入法  

我用過小米盒子S國際版, 廣東話搵片真係好方便
但唔想分開兩件操作, 老人家會亂....我怕煩

升市莫估頂,跌市咪鬥氣
熱賣及精選
Panasonic 冇廣東話,但手機投電視都方便可以睇下
https://youtu.be/eIcqb8v0cBA

LG有,喺個remote㩒住個按鈕講就得了,43寸最平3K2.

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-9 01:21 PM 發表

Panasonic 冇廣東話,但手機投電視都方便可以睇下
https://youtu.be/eIcqb8v0cBA
咦...呢個方法,先謝謝師兄

我睡房部小米電視, 可能用得著, 一陣試下

升市莫估頂,跌市咪鬥氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pig0083 於 2020-7-9 01:43 PM 發表

LG有,喺個remote㩒住個按鈕講就得了,43寸最平3K2.
LG....即係IPS PANEL, 合我客廳用, 謝謝分享

升市莫估頂,跌市咪鬥氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小強基金 於 2020-7-9 12:52 PM 發表

各位師兄們,你好呀

我客廳部樂聲用左8年, 中間偏右有少少暗色出現,
準備換部49吋, 睇YOUTUBE, NETFLIX 會方便D

想問下搵YOUTUBE片時, 有冇可以用廣東話搜片嘅電視機?
因為老人家愛睇粵劇/大戲, 但他只懂手寫輸入法  

我用過小米盒子S國際版, 廣東話搵片真係好方便
但唔想分開兩件操作 ...
我用個部TCL個搖控認到粤語,唔止係YouTube可以講電視台名台號都得。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-10 04:00 AM 發表

我用個部TCL個搖控認到粤語,唔止係YouTube可以講電視台名台號都得。
呢D先係智能電視嘛

但我要搵IPS PANEL.....所以得好少選擇

升市莫估頂,跌市咪鬥氣

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]